ΑρχικήYoutubeΙσραήλ: Ανακαλύφθηκε ένα «νέο είδος πρώιμου ανθρώπου»

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε ένα «νέο είδος πρώιμου ανθρώπου»

Οστά που ανήκουν σε έναν «νέο είδος πρώιμου ανθρώπου», που ήταν μέχρι τώρα άγνωστο στην επιστήμη έχουν ανακαλυφθεί στο Ισραήλ, όπως ανέφεραν ερευνητές την Πέμπτη.

νέο είδος πρώιμου ανθρώπου

Δείτε επίσης: Αίγυπτος – Λούξορ: Ανακαλύφθηκε η 3.000 ετών «χαμένη χρυσή πόλη»!

Οι ανασκαφές στο λατομείο ενός εργοστασίου τσιμέντου κοντά στην κεντρική πόλη Ramla, αποκάλυψαν προϊστορικά απολιθώματα που δεν αντιστοιχούν σε κανένα γνωστό είδος από το γένος Homo.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ χαρακτήρισαν αυτό το «νέο είδος πρώιμου ανθρώπου» ως «τύπο Nesher Ramla Homo», σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.

Τα απολιθώματα χρονολογούνται από 140.000 έως 120.000 χρόνια πριν και η ομάδα πιστεύει ότι ο τύπος Nesher Ramla είχε ζήσει ταυτόχρονα με τον Homo sapiens.

Δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι μαζί με τον Homo sapiens, ο αρχαϊκός Homo περιπλανήθηκε στην περιοχή τόσο αργά στην ανθρώπινη ιστορία“, δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος Yossi Zaidner.

Η μορφολογία των ανθρώπων Nesher Ramla μοιράζεται χαρακτηριστικά τόσο με τους Νεάντερταλ όσο και με τον αρχαϊκό Homo“, ανέφεραν οι ερευνητές.

«Ταυτόχρονα, αυτός ο τύπος Homo μοιάζει πολύ με τους σύγχρονους ανθρώπους – εμφανίζοντας μια εντελώς διαφορετική δομή κρανίου, χωρίς πηγούνι και πολύ μεγάλα δόντια». Μαζί με τα ανθρώπινα απολιθώματα, η ανασκαφή αποκάλυψε μεγάλες ποσότητες οστών ζώων καθώς και πέτρινα εργαλεία.

«Τα αρχαιολογικά ευρήματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα απολιθώματα δείχνουν ότι αυτό το νέο είδος πρώιμου ανθρώπου, διέθετε προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής πέτρινων εργαλείων και πιθανότατα αλληλεπίδρασε με τους τοπικούς Homo sapiens», δήλωσε ο κ. Zaidner.

Δείτε ακόμα: Οι επιστήμονες κάνουν μια σημαντική ανακάλυψη για τις αράχνες στον Άρη

ανακάλυψη Ισραήλ

Οι ερευνητές πρότειναν ότι ορισμένα απολιθώματα που είχαν ανακαλυφθεί προηγουμένως στο Ισραήλ, που χρονολογήθηκαν 400.000 χρόνια πριν, θα μπορούσαν να ανήκουν στον ίδιο προϊστορικό άνθρωπο.

Η οδοντίατρος και ανθρωπολόγος Rachel Sarig του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ είπε ότι προηγουμένως ερευνητές είχαν προσπαθήσει να αποδώσουν τα παλαιότερα οστά σε γνωστές ανθρώπινες ομάδες όπως ο Homo sapiens ή ο Neanderthal.

«Πριν από αυτά τα νέα ευρήματα, οι περισσότεροι ερευνητές πίστευαν ότι οι Νεάντερταλ βρίσκονταν μόνο στην Ευρώπη, στην οποία μικρές ομάδες Νεάντερταλ αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν προς τα νότια για να ξεφύγουν από τους παγετώνες που εξαπλώνονταν», δήλωσε ο Israel Hershkovitz.

Τα ευρήματά μας υπονοούν ότι οι διάσημοι Νεάντερταλ της Δυτικής Ευρώπης είναι μόνο τα απομεινάρια ενός πολύ μεγαλύτερου πληθυσμού που ζούσε εδώ στο Levant – και όχι το αντίστροφο.” Η κα Sarig είπε ότι μικρές ομάδες του ανθρώπου Nesher Ramla πιθανώς μετανάστευσαν στην Ευρώπη, αργότερα εξελίχθηκαν σε Νεάντερταλ και σε άλλους πληθυσμούς με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές λένε ότι αυτό μπορεί επίσης να εξηγήσει πώς ορισμένα γονίδια Homo sapiens έχουν βρεθεί στον πληθυσμό των Νεάντερταλ που πιθανότατα έζησε στην Ευρώπη πολύ πριν από την άφιξη τους.

Ο καθηγητής Chris Stringer, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, δήλωσε ότι τα ευρήματα του Ισραήλ ήταν σημαντικά, αλλά αμφισβήτησε τον ισχυρισμό των ερευνητών για σύνδεση με τους Νεάντερταλ.

Δείτε επίσης: Αφροδίτη: NASA, ESA και JAXA θα ανακαλύψουν τα μυστικά του πλανήτη;

Οι γενετιστές που μελετούν το ευρωπαϊκό DNA των Νεάντερταλ είχαν προηγουμένως υποδείξει την ύπαρξη ενός πληθυσμού που μοιάζει με τους Νεάντερταλ, που ονομάστηκε «ο πληθυσμός που λείπει» ή «πληθυσμός Χ», ο οποίος θα είχε διασταυρωθεί με τον Homo sapiens πριν από περισσότερα από 200.000 χρόνια.

Στην έρευνα, οι Ισραηλινοί ερευνητές προτείνουν ότι ο Nesher Ramla Homo μπορεί να είναι αυτός ο σύνδεσμος που λείπει. Η κ. Sarig είπε ότι το εύρημα υποδηλώνει ότι “ως σταυροδρόμι μεταξύ Αφρικής, Ευρώπης και Ασίας, η Γη του Ισραήλ χρησίμευσε ως το μέρος συγχώνευσης, όπου διαφορετικοί ανθρώπινοι πληθυσμοί αναμίχθηκαν μεταξύ τους, για να εξαπλωθούν αργότερα σε ολόκληρο τον Παλιό Κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS