ΑρχικήSecurityΤο Joker Malware ξαναχτυπά: Διαγράψτε αμέσως αυτά τα 8 Android apps

Το Joker Malware ξαναχτυπά: Διαγράψτε αμέσως αυτά τα 8 Android apps

Το malware «Joker» τα τελευταία τρία χρόνια έχει εντοπιστεί σε διάφορες εφαρμογές στο Google Play Store. Τώρα, το malware εντοπίστηκε σε οκτώ νέες εφαρμογές, αναφέρει ένα report που δημοσιεύσε από το Quick Heal Security Labs. Το malware είναι γνωστό για την ικανότητά του να εισχωρεί στη συσκευή ενός χρήστη μέσω μιας εφαρμογής, και στην συνέχεια να συλλέγει κρυφά δεδομένα.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί ακόμη και να εγγράψει το θύμα σε premium συνδρομές άλλων υπηρεσιών, χωρίς τη συγκατάθεση του. Μετά την αποκάλυψη των οκτώ νέων εφαρμογών που βρέθηκαν να συνδέονται με το κακόβουλο λογισμικό, η Google αφαίρεσε άμεσα αυτές τις εφαρμογές από το Play Store. Ωστόσο, εάν έχετε ήδη κατεβάσει και εγκαταστήσει κάποια από αυτές τις εφαρμογές, η συσκευή και το απόρρητό σας ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Δείτε επίσης: Crackonosh malware: Καταχράται το Windows Safe mode για cryptomining

Joker Malware

Δείτε επίσης: ChaChi: Το νέο malware που χρησιμοποιείται σε επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Απεγκαταστήστε αμέσως αυτές τις 8 εφαρμογές

Οι οκτώ εφαρμογές που βρέθηκαν με το Joker malware είναι: Auxiliary Message, Fast Magic SMS, Δωρεάν CamScanner, Super Message, Element Scanner, Go Messages, Travel Wallpapers και Super SMS. Εάν έχετε εγκαταστήσει στο smartphone σας οποιαδήποτε από αυτές τις οκτώ εφαρμογές, απεγκαταστήστε τις αμέσως για να παραμείνετε ασφαλείς.

Σύμφωνα με την αναφορά του “Quick Heal”, αυτές οι εφαρμογές θα ζητούσαν πρόσβαση ειδοποίησης κατά την εκκίνηση και στη συνέχεια θα λαμβάνουν δεδομένα SMS από αυτές τις ειδοποιήσεις. Στη συνέχεια, θα ζητούσαν πρόσβαση επαφής και θα κατάφερναν να λάβουν δικαιώματα τηλεφωνικών κλήσεων. Οι εφαρμογές στη συνέχεια θα προχωρούσαν στην παρακολούθηση όλων αυτών των δεδομένων ενώ λειτουργούν κανονικά, χωρίς να εμφανίζουν σημάδια κακόβουλης δραστηριότητας.

Δείτε επίσης: Νέο malware εμποδίζει τα θύματα να επισκεφτούν “πειρατικά sites”

Η αναφορά ισχυρίζεται επίσης ότι οι δημιουργοί του κακόβουλου λογισμικού διαδίδουν αυτές τις εφαρμογές στο Google Play Store σε εφαρμογές σάρωσης, ταπετσαρίας και μηνυμάτων. Μπορούν να γίνουν δημοφιλείς γρήγορα λόγω των περιπτώσεων χρήσης τους. Ως εκ τούτου, οι χρήστες πρέπει να κάνουν λήψη τέτοιων εφαρμογών μόνο από προγραμματιστές που εμπιστεύονται.

Πηγή πληροφοριών: indianexpress.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS