ΑρχικήinetVolkswagen: Σταματά την παραγωγή συμβατικών οχημάτων μέχρι το 2035

Volkswagen: Σταματά την παραγωγή συμβατικών οχημάτων μέχρι το 2035

Η Volkswagen σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή οχημάτων με συμβατικούς κινητήρες στην Ευρώπη μεταξύ 2033 και 2035, δήλωσε ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Σκοπεύει να κάνει το ίδιο στις ΗΠΑ και την Κίνα λίγο αργότερα καθώς και στη Νότια Αμερική και την Αφρική.

Volkswagen

Δείτε επίσης: Επιχείρηση «Card Broken» – Κίνα: Συλλήψεις 1.100 ατόμων για ξέπλυμα χρήματος με κρυπτονομίσματα

Σε συνέντευξή του στο Merkur.de που δημοσιεύτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, ο διευθυντής πωλήσεων της Volkswagen, Klaus Zellmer παρουσίασε το πλάνο της εταιρείας για την απόσυρση των κινητήρων εσωτερικής καύσης σε διάφορες περιοχές. Ο Zellmer είπε ότι το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας για τη σταδιακή κατάργηση της τεχνολογίας εσωτερικής καύσης βασίστηκε στις διαφορετικές ταχύτητες μετασχηματισμού σε μεμονωμένες περιοχές.

Ο Zellmer εξήγησε ότι οι ανταγωνιστές που πωλούν αυτοκίνητα στην Ευρώπη, έχουν να αντιμετωπίσουν λιγότερη πολυπλοκότητα όσον αφορά το μετασχηματισμό λόγω των σαφών πολιτικών κατευθυντήριων γραμμών.

«Έχουμε θέσει πολύ σαφείς στόχους και ορόσημα. Θα κάνουμε το σύνολο του στόλου μας ουδέτερο CO2 έως το 2050 το αργότερο», δήλωσε ο Zellmer. «Στην Ευρώπη θα βγούμε από την επιχείρηση καύσης με κινητήρα μεταξύ 2033 και 2035, στις ΗΠΑ και την Κίνα λίγο αργότερα. Στη Νότια Αμερική και την Αφρική, λόγω της έλλειψης πολιτικών συνθηκών και υποδομών, θα χρειαστεί λίγο περισσότερο.»

Δείτε ακόμα: Ε.Ε.: Θα μειώσει τον όγκο των βρετανικών εκπομπών/ταινιών που προβάλλονται στην Ευρώπη

παραγωγή οχημάτων

Τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αυξάνει τον στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από 40% σε 55% έως το 2030 και στοχεύει σε μηδενικές καθαρές εκπομπές έως το 2050.

Παρά τα σχέδια της Volkswagen να αποχωρήσει από την επιχείρηση κινητήρων εσωτερικής καύσης, ο Zellmer είπε στο Merkur.de ότι η εν λόγω τεχνολογία θα χρειαζόταν για μερικά ακόμη χρόνια. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στη βελτιστοποίηση των κινητήρων της, που περιλαμβάνουν ντίζελ. Ο Zellmer είπε ότι το ντίζελ είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση, αλλά ότι υπήρχαν προφίλ οδήγησης για τα οποία το ντίζελ εξακολουθούσε να έχει υψηλή ζήτηση, όπως πελάτες που κάνουν μεγάλες αποστάσεις.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Δίνει λεπτομέρειες για τον νέο ηλεκτρικό κινητήρα της Tesla

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, ο Zellmer δήλωσε ότι η Volkswagen είχε ως στόχο να αυξήσει το μερίδιο των συνολικών πωλήσεων στο 70% έως το 2030 στην Ευρώπη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS