ΑρχικήsecurityΠρώην υπάλληλος Υπουργείου στη φυλακή για παιδική πορνογραφία

Πρώην υπάλληλος Υπουργείου στη φυλακή για παιδική πορνογραφία

Ένας πρώην υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου θα βρεθεί στη φυλακή για 16 μήνες, καθώς κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία (αποθήκευση και κοινή χρήση περιεχομένου).

παιδική πορνογραφία
Πρώην υπάλληλος Υπουργείου στη φυλακή για παιδική πορνογραφία

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA) δήλωσε ότι ο Phillip Nutt, κάτοικος του Bristol, εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις 24 Ιουνίου. Ο Nutt είχε προηγουμένως ομολογήσει την ενοχή του σχετικά με την κατοχή, δημιουργία και διανομή άσεμνων εικόνων.

Δείτε επίσης: John McAfee: Βρέθηκε νεκρός σε φυλακή της Ισπανίας

Σύμφωνα με την NCA, ο Nutt ήταν υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας, ο οποίος “χρησιμοποίησε τις IT δεξιότητές του για την αναζήτηση και τη λήψη εικόνων παιδικής πορνογραφίας στο Dark Web“.

Ο Nutt είχε συλληφθεί από την NCA στην εξοχική του κατοικία στην Κορνουάλη το 2020. Η αστυνομία βρήκε περίπου 300 εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας στο προσωπικό του τηλέφωνο και στους υπολογιστές του.

Ωστόσο, λέγεται ότι ο κατηγορούμενος είχε στη διάθεσή του μια πολύ μεγαλύτερη συλλογή, αποθηκευμένη σε cloud-based λογαριασμούς.

Υπάλληλος υπουργείου φυλακή

Με τη βοήθεια διεθνών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, η NCA ανακάλυψε 445 διαδικτυακούς φακέλους που περιείχαν 18.641 αρχεία. Τα αρχεία αυτά περιελάμβαναν άσεμνες εικόνες και “εκατοντάδες” βίντεο που σχετίζονταν με παιδική πορνογραφία. Μερικά από τα βίντεο διαρκούσαν έως και δύο ώρες.

Δείτε επίσης: Ιδιοκτήτης software εταιρείας ένοχος για απάτες και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ο πρώην υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας είχε φροντίσει να κρύψει τη συλλογή του με την παιδική πορνογραφία σε ένα lockbox app που φαινόταν σαν αριθμομηχανή. Ωστόσο, συμμετείχε σε ένα forum στο Dark Web όπου συζητούσε τις δραστηριότητές του, με το όνομα “PedoPub”.

Έχω ασφαλή τα πάντα και κανείς δεν μπορεί να τα δει, εκτός αν τα αφήσω ξεκλείδωτα κατά λάθος”, δήλωσε ο Nutt σε έναν άλλο χρήστη του chat room. “Έχω και false camera storage, οπότε αν κάποιος ζητήσει να δει τις φωτογραφίες μου, δείχνει φυσιολογικές φωτογραφίες. Οι καλές είναι κρυμμένες“.

Δείτε επίσης: Ανήλικος μήνυσε το Twitter για μη αφαίρεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Η τιμωρία του Nutt χρησιμεύει ως προειδοποίηση σε όλους, ότι θα συνεργαστούμε με αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο για να προστατεύσουμε τα παιδιά και να οδηγήσουμε τους παραβάτες ενώπιον του δικαστηρίου“, σχολίασε ο Derek Evans, Senior Investigating Officer της NCA. “Όσο η ζήτηση για το υλικό παιδική πορνογραφία παραμένει αυξημένη μεταξύ διεφθαρμένων ανθρώπων όπως ο Nutt, θα συνεχίσει να παρέχεται. Αυτή η έρευνα έχει σπάσει μέρος αυτού του κύκλου και η NCA κατάφερε να συλλάβει κάποιον που αποτελούσε σημαντική απειλή για τα παιδιά“.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS