ΑρχικήinetElectrify America: Ψάχνει για νέο συνεργάτη που θα επενδύσει 1 δις $

Electrify America: Ψάχνει για νέο συνεργάτη που θα επενδύσει 1 δις $

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Volkswagen ψάχνει να πουλήσει ένα μερίδιο της Electrify America, η οποία συμφωνία θα περιέχει και μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο ηλεκτρικό δίκτυο φόρτισης οχημάτων.

Electrify America

Ποια εταιρεία, και ειδικά αυτοκινητοβιομηχανία, νομίζετε ότι θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για μια τέτοια συμφωνία;

Δείτε επίσης: Η Tesla κάνει προσλήψεις: Ψάχνει οδηγούς για να δοκιμάσουν τα self-driving αυτοκίνητα

Η Electrify America λανσαρίστηκε από τον όμιλο της Volkswagen ως μέρος της διευθέτησής με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το σκάνδαλο Dieselgate.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Ως μέρος του διακανονισμού, αντί να πληρώσει περισσότερα πρόστιμα, η αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε να «επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομή φόρτισης ZEV και στην προώθηση ZEV» στις ΗΠΑ.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επένδυσε αυτά τα χρήματα στην Electrify America για να δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο σταθμών γρήγορης φόρτισης στη χώρα.

Δείτε επίσης: IONIQ 5: Οι Αμερικανοί οδηγοί θα λάβουν δωρεάν φόρτιση για 2 χρόνια

Αποδείχθηκε μια καλή επένδυση, σίγουρα καλύτερη από τα πρόστιμα, για τη Volkswagen, η οποία κατέχει τώρα το μεγαλύτερο third-party δίκτυο γρήγορης φόρτισης στις ΗΠΑ.

Τώρα μαθαίνουμε ότι η Volkswagen ενδιαφέρεται να πουλήσει ένα μερίδιο της Electrify America:

«Η Volkswagen πρόκειται να πουλήσει ένα μερίδιο στη μονάδα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Electrify America, ανέφεραν δύο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά εξωτερικούς πόρους για την κατασκευή υποδομής για αυτοκίνητα με μπαταρία. Η Volkswagen συνεργάζεται με τη Citi για να αναζητήσει έναν συν-επενδυτή που θα είναι διατεθειμένος να επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο τμήμα, ανέφεραν τα άτομα, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αναμένεται να προσεγγίσει σύντομα ομάδες υποδομών και άλλους πιθανούς επενδυτές.»

Όταν ρωτήθηκε για την έκθεση, η Electrify America αρνήθηκε να σχολιάσει και ανέφερε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στα τρέχοντα σχέδια επέκτασης δικτύου.

Η εταιρεία έγραψε σε ένα email στην Electrek:

“Η Electrify America, έχει το μεγαλύτερο ανοιχτό δίκτυο γρήγορης φόρτισης DC στις ΗΠΑ με περισσότερους από 630 σταθμούς φόρτισης και πάνω από 2.700 ατομικούς φορτιστές σε αυτούς τους σταθμούς. Έχουμε επικεντρωθεί στο να αποκτήσουμε περίπου 800 σταθμούς και 3.500 φορτιστές μέχρι το τέλος του 2021. Δεν έχουμε τίποτα να πούμε πέρα ​​από αυτά τα σχέδια.”

Δείτε επίσης: Η Ford προσθέτει την «hands-free» Alexa στα νέα αυτοκίνητα

Η έκθεση δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία με την οποία συζητά η Electrify America για αυτήν την πιθανή επένδυση του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο δίκτυο.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS