ΑρχικήinetSoftOne EINVOICING: Πιστοποίηση απόδοσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

SoftOne EINVOICING: Πιστοποίηση απόδοσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση φαίνεται πως θα είναι η νέα καθημερινότητα στις επιχειρήσεις και αυτό οφείλεται στην εισαγωγή των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA από την ΑΑΔΕ. Η SoftOne είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που πιστοποιήθηκαν επίσημα από την ΑΑΔΕ ως «Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης», λαμβάνοντας άδεια καταλληλότητας για την cloud υπηρεσία EINVOICING. Στην συνέχεια το Πανεπιστήμιου Αιγαίου και συγκεκριμένα το «Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου πιστοποίησε την απόδοση της υπηρεσίας SoftOne EINVOICING. Φανταστείτε ότι η λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης της SoftOne μπορεί να επεξεργάζεται περισσότερα από 5.000.000 παραστατικά την ώρα.


Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο έργο Πιστοποίησης Απόδοσης Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην Ελλάδα. Το έργο υλοποιήθηκε για την εταιρεία SoftOne Technologies Α.Ε. από το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

SoftOne EINVOICING Πανεπιστήμιο Αιγαίου
SoftOne EINVOICING: Πιστοποίηση απόδοσης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Για τη διενέργεια του ελέγχου σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν ειδικές υποδομές, οι οποίες προσομοιώνουν την πραγματική χρήση από δεκάδες χιλιάδες σημεία πώλησης σε ώρες αιχμής, με το μέγιστο επίπεδο φόρτου να φτάνει σε αρκετά εκατομμύρια αποδείξεις λιανικής και τιμολόγια χονδρικής πώλησης σε ωριαία βάση. Παράλληλα, γίνεται πλήρης προσομοίωση της διαδρομής των παραστατικών από το σημείο τιμολόγησης μέχρι την λήψη της έγκρισης από το σύστημα myData της ΑΑΔΕ, ακολουθώντας όλες τις σχετικές προδιαγραφές και τα ανάλογα πρότυπα.

Μάθετε επίσης: Μία πανεπιστημιούπολη ίσως βρήκε τον καλύτερο τρόπο ανίχνευσης ιών

Με την ολοκλήρωση του έργου, το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ο μοναδικός επιστημονικός φορέας που έχει αναπτύξει και εφαρμόσει μεθοδολογίες για την εκτίμηση επίδοσης πληροφοριακών συστημάτων ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ενώ η SoftOne είναι η πρώτη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης στην Ελλάδα που έχει ελέγξει και πιστοποιήσει την απόδοση των συστημάτων της.

Ο Αντώνης Κυριαζής, Εκτελεστικός Πρόεδρος της SoftOne Technologies Α.Ε., ανέφερε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το έργο που μόλις ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τόσο για την πιστοποίηση της απόδοσης της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τιμολόγησης της εταιρείας μας, όσο και για την ουσιαστική συμβολή μας στην ανάδειξη της τεχνολογικής πρωτοπορίας ενός Ελληνικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος σε έναν κρίσιμο τομέα για την Εθνική Οικονομία.”

Δείτε επίσης: University of Texas at El Paso: Hackers στόχευσαν το Πανεπιστήμιο

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου, δήλωσε: “Είναι μεγάλη μας χαρά που ο ιδιωτικός τομέας απευθύνθηκε στην Πανεπιστημιακή κοινότητα για τον έλεγχο της απόδοσης ενός πληροφοριακού συστήματος καίριας σημασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Νομίζω ότι τα στελέχη και οι νέοι ερευνητές μας μας ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. Οι μέθοδοι και τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν μπορούν τώρα να συμβάλλουν και σε άλλα ανάλογα έργα πιστοποίησης.”

SoftOne EINVOICING Πανεπιστήμιο Αιγαίου

EINVOICING: Ολοκληρωμένη λύση για κάθε δραστηριότητα

Η υπηρεσία EINVOICING προσαρμόζεται πλήρως στις απαιτήσεις της ΑΑΔΕ αναφορικά με την έκδοση και αυθεντικοποίηση τιμολογίων και στοιχείων λιανικής πώλησης μέσω της χρήσης «υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης» (ΥΠΑΗΕΣ).

Στο πλαίσιο αυτό, διασυνδέεται σε πραγματικό χρόνο με το σύστημα λογισμικού που χρησιμοποιεί η επιχείρηση καθώς και την πλατφόρμα myDATA, εγγυώμενη την ηλεκτρονική διαβίβαση οποιουδήποτε παραστατικού πώλησης στον πελάτη της επιχείρησης και την ΑΑΔΕ, τη στιγμή ακριβώς της έκδοσής του:
-Τιμολόγια χονδρικής πώλησης
-Αποδείξεις λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση ταμειακής μηχανής ή φορολογικού μηχανισμού
-Παραστατικά συναλλαγών e-Shop (B2C και Β2Β).

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμιο του Κολοράντο: Χάκερς ζητούν λύτρα για να μη διαρρεύσουν πάνω από 300.000 αρχεία

Ηλεκτρονική τιμολόγηση με ένα μόνο κλικ

Η λύση της SoftOne ενσωματώνει ισχυρά λειτουργικά χαρακτηριστικά που αυτοματοποιούν τη διαδικασία της τιμολόγησης, απαλλάσσοντας τις επιχειρήσεις από οποιαδήποτε εργασία εκτύπωσης, αρχειοθέτησης, εμφακέλωσης και αποστολής έντυπων παραστατικών καθώς και από τη χρήση ταμειακών μηχανών και φορολογικών μηχανισμών (επιχειρήσεις λιανικής).

  • Διασύνδεση με κάθε ERP: Διασύνδεση με οποιοδήποτε σύστημα λογισμικού ή τιμολόγησης της αγοράς μέσω ενός WEB API και real-time άντληση των δεδομένων των παραστατικών.
  • Online Παράδοση: Αποστολή ειδοποίησης προς παραλήπτη με σχετικό link για να κατεβάσει το παραστατικό, καθώς και αρχείο δεδομένων για αυτόματη εισαγωγή στο σύστημά του. 
  • Ψηφιακή Σήμανση: Σήμανση και αυθεντικοποίηση των παραστατικών ως κείμενο, αλλά και QRCode για την άμεση επαλήθευσή τους με σάρωση.
  • Αρχειοθέτηση στο Cloud: Αυτόματη αρχειοθέτηση των παραστατικών στο cloud για το χρονικό διάστημα που ορίζει η νομοθεσία ή αυτό που επιθυμεί ο εκδότης.
  • Ενημέρωση myDATA: Διαβίβαση της σύνοψης των παραστατικών, ενημέρωση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων ΑΑΔΕ και λήψη του Μοναδικού Αριθμού Καταχώρησης (Μ.Α.Ρ.Κ).

Εδώ θα δείτε περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες για την υπηρεσία EINVOICING της SoftOne.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS