ΑρχικήinetRight to repair: Η επιδιόρθωση των smartphone μπορεί να γίνει ευκολότερη

Right to repair: Η επιδιόρθωση των smartphone μπορεί να γίνει ευκολότερη

Η εκτελεστική εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Jo Biden με στόχο την προώθηση του ανταγωνισμού στις ΗΠΑ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για το κίνημα «Right to repair».

Right to repair

Δείτε επίσης: Biden: Θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον «περιορισμό» των Big Tech

Ο Biden υπέγραψε την εντολή την Παρασκευή ως μέρος ενός σχεδίου για την ενίσχυση του ανταγωνισμού σε πολλούς τομείς, από την υγειονομική περίθαλψη έως την αυτοκινητοβιομηχανία, τις διαδικτυακές πλατφόρμες και τις καταναλωτικές συσκευές. Ωστόσο, η παραγγελία στοχεύει επίσης στην καλύτερη κανονιστική υποστήριξη για ανεξάρτητα καταστήματα επισκευής τεχνολογίας.

Δεκάδες πολιτείες έχουν προτείνει το right to repair για πράγματα όπως συσκευές καταναλωτών, αυτοκίνητα, αγροτικό και ιατρικό εξοπλισμό. Οι νομοθέτες της ΕΕ πρότειναν το δικαίωμα επισκευής για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές πέρυσι.

Η νέα εντολή αναφέρει τους “κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και άλλων που αποκλείουν ανεξάρτητα καταστήματα επισκευής” και σημειώνει ότι “η τεχνολογία και άλλες εταιρείες επιβάλλουν περιορισμούς στις επισκευές τρίτων, καθιστώντας τις επισκευές πιο δαπανηρές και χρονοβόρες, περιορίζοντας τη διανομή ανταλλακτικών, διαγνωστικών και εργαλείων επισκευής.

Δείτε ακόμα: Kaseya Ransomware Επίθεση: Ο Biden καλεί τις εταιρείες που επηρεάστηκαν να το αναφέρουν

Η εκτελεστική εντολή ενθαρρύνει το FTC “να εκδίδει κανόνες κατά των αντιανταγωνιστικών περιορισμών σχετικά με τη χρήση ανεξάρτητων καταστημάτων επισκευής ή την πραγματοποίηση επισκευών DIY των δικών σας συσκευών και εξοπλισμού“.

επιδιόρθωση smartphone

Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ισορροπία υπέρ των καταναλωτών και των μικρών καταστημάτων επισκευής έναντι μεγάλων κατασκευαστών υλικού τεχνολογίας που έχουν σχεδιάσει προϊόντα που δεν είναι φιλικά προς τα ανεξάρτητα καταστήματα επισκευής.

Ο Kyle Wiens, Διευθύνων Σύμβουλος της iFixit, καλωσόρισε την εκτελεστική εντολή του Biden και είναι πεπεισμένος ότι η FTC έχει την εξουσία να το κάνει αυτό.

Δείτε επίσης: Δικαστήριο απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC κατά του Facebook

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι η ψυχή της αμερικανικής οικονομίας, αλλά οι Big Tech έχουν κάνει ό, τι μπορούν για να απομακρύνουν τις μικρές επιχειρήσεις επισκευής από την αγορά“, λέει ο Wiens. “Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα από τη διοίκηση του Biden για την προστασία των τοπικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών που καταπατούνται.

Η iFixit επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανεξάρτητοι επισκευαστές από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, που κυμαίνονται από περιορισμένη ή αποκλεισμένη πρόσβαση σε ανταλλακτικά και εργαλεία, καθώς και απαιτούν αποκλειστικό λογισμικό για την ολοκλήρωση διορθώσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS