ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΑνακαλύφθηκαν τέσσερις πλανήτες που βρίσκονται στην εφηβεία

Ανακαλύφθηκαν τέσσερις πλανήτες που βρίσκονται στην εφηβεία

Τέσσερις πλανήτες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα βρίσκονται στο «εφηβικό» τμήμα της διάρκειας της ζωής τους και θα μπορούσαν να πουν στους επιστήμονες πολλά για τα πρώτα χρόνια ζωής της Γης.

πλανήτες εφηβεία

Δείτε επίσης: NASA: Ψάχνουμε για κατοικήσιμους πλανήτες και έξυπνες μορφές ζωής

Οι εξωπλανήτες, γνωστοί ως TOI 2076 b, TOI 2076 c, TOI 2076 d και TOI 1807 B, βρίσκονται σε τροχιά με αστέρια TOI 2076 και TOI 1807, αντίστοιχα.

Οι πρόσφατα ανακαλυφθέντες πλανήτες είναι μεγαλύτεροι από τη Γη, ( κάπου δύο ή τέσσερις φορές το μέγεθος του πλανήτη μας), και βρίσκονται ακόμη στη «μεταβατική» φάση των κύκλων ζωής τους, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Christina Hedges.

Οι πλανήτες ανακαλύφθηκαν από το Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) της NASA στους βόρειους αστερισμούς Boötes και Canes Venatici, αντίστοιχα, οι οποίοι απέχουν περίπου 30 έτη φωτός μεταξύ τους.

Και τα δύο αστέρια είναι αστέρια K-type dwarf, τα οποία είναι πιο πορτοκαλί από τον ήλιο και κυμαίνονται μεταξύ 3.500 και 5.000 Kelvin.Σε αντίθεση, η επιφανειακή θερμοκρασία του ήλιου είναι περίπου 5.800 Kelvin.

Δείτε επίσης: Tο τηλεσκόπιο Nancy Grace Roman της NASA θα βρει 100.000 πλανήτες;

Πιστεύεται ότι τα δύο αστέρια γεννήθηκαν στο ίδιο νέφος αερίων, περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ο πιο εσωτερικός πλανήτης στο σύστημα αστέρι TOI 2076, TOI 2076 b, είναι περίπου τρεις φορές το μέγεθος της Γης και κυκλώνει το TOI 2076 κάθε 10 ημέρες.

Αντίθετα, τα TOI 2076 c και TOI 2076 d έχουν τροχιές μεγαλύτερες από 17 ημέρες και οι δύο πλανήτες είναι επίσης τέσσερις φορές το μέγεθος της Γης.

Αντίθετα, το TOI 1807 b έχει περίπου διπλάσιο μέγεθος της Γης και περιστρέφεται γύρω από το αστέρι του σε 13 ώρες.

Τόσο το TOI 2076 όσο και το TOI 1807, έχουν φωτοβολίδες που είναι πιο ενεργητικές και πιο συχνές από τον ήλιο μας, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές να μάθουν περισσότερα για τις πρώτες μέρες του ηλιακού συστήματος.

Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι το TOI 2076 b λαμβάνει 400 φορές περισσότερο υπεριώδες φως από το αστέρι του από ότι η Γη από τον ήλιο και το TOI 1807 b παίρνει 22.000 φορές περισσότερο.

Δείτε επίσης: Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA έκανε την πιο ριψοκίνδυνη πτήση του

Ένας άλλος συν-συγγραφέας της μελέτης, φοιτητής του Πανεπιστημίου Loughborough, Alex Hughes, δήλωσε ότι η ανακάλυψη αυτών των πλανητικών συστημάτων «θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις πρώιμες διαδικασίες σχηματισμού και εξέλιξης, έτσι ώστε να καταλάβουμε πώς δημιουργήθηκε το δικό μας ηλιακό σύστημα».

Μόλις το Τηλεσκόπιο James Webb τεθεί σε λειτουργία, οι επιστήμονες θα μπορούν επίσης να καθορίσουν τις μάζες των πλανητών και εάν έχουν ατμόσφαιρες. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Astronomical Journal.

Πηγή πληροφοριών: dailymail.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS