ΑρχικήinetUK: Επανεκπαίδευση των άνω των 50 για να εργαστούν στην τεχνολογία

UK: Επανεκπαίδευση των άνω των 50 για να εργαστούν στην τεχνολογία

Η επανεκπαίδευση ατόμων άνω των 50 ετών για να εργαστούν στην τεχνολογία (στον τομέα της τεχνολογίας) θα μπορούσε να προσφέρει επιπλέον 119.000 IT specialists στο εργατικό δυναμικό του Ηνωμένου Βασιλείου και να προσφέρει «ένα σημαντικό βήμα» στην αντιμετώπιση του κενού των ψηφιακών δεξιοτήτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

τεχνολογία

Δείτε επίσης: Τεχνολογία Facial Recognition: Aκτιβιστές απαιτούν οι έμποροι λιανικής να μην τη χρησιμοποιούν

Έρευνα από την BCS, εντόπισε 13.000 άνεργους IT στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας 50 ετών και άνω το 2020.

Ταυτόχρονα, ενώ το 31% του εργατικού δυναμικού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ηλικίας άνω των 50 ετών, μόνο το 22% των ατόμων που εργάζονται σε ρόλους IT είναι άνω των 50 ετών.

Η BSC δήλωσε ότι η έλλειψη γηραιότερων που εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας είναι «μια ισχυρή ένδειξη ότι αυτή η ομάδα πρέπει να ανασυγκροτηθεί», ιδίως αφού το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια επιδεινούμενη έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων όσο η χώρα αναδύεται από την πανδημία.

Δείτε επίσης: Εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας: Τα 2/3 θέλουν να παραιτηθούν

Σύμφωνα με την BCS, το 2020 εκτιμάται ότι υπήρχαν περίπου 13.000 άνεργοι ειδικοί IT στο Ηνωμένο Βασίλειο ηλικίας 50 ετών και άνω – ισοδυναμεί με ποσοστό ανεργίας 3,4%, πολύ υψηλότερο από το ποσοστό για ειδικούς IT ηλικίας 16-49 ετών (2,2%). Το 2019 ήταν 8.000, κάτι που η BSC δήλωσε ότι “επιδείνωσε σημαντικά την κατάσταση”.

Η BSC είπε ότι το ζήτημα θα μπορούσε να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι οι άνω των 50 δεν αναφέρθηκαν ως “digital natives” και ως εκ τούτου ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν πολύ μεγάλη άνεση με την τεχνολογία σε σύγκριση με τις νεότερες γενιές.

Ωστόσο, η διάκριση λόγω ηλικίας είναι και αυτός ένας παράγοντας, δήλωσε ο Dr Bill Mitchell OBE, διευθυντής πολιτικής στην BCS.

Μια έρευνα από τον συνασπισμό ψηφιακών δεξιοτήτων FutureDotNow υπολόγισε ότι περίπου 17,1 εκατομμύρια ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο – περίπου το 52% του εργατικού δυναμικού της χώρας – δεν διαθέτουν ουσιαστικές ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες απειλούν να επηρεάσουν σοβαρά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και την ευρύτερη οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου όσο επιταχύνονται οι επενδύσεις στην τεχνολογία.

Η μελέτη της BCS διαπίστωσε ότι ενώ οι νεότεροι IT specialists είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να κατέχουν πτυχίο πληροφορικής από ό, τι οι ηλικίας 50 ετών και άνω, οι ηλικιωμένοι επαγγελματίες είχαν περισσότερες πιθανότητες να κατέχουν θέσεις εξουσίας, με σχεδόν τους μισούς (47%) να έχουν διοικητικό ή εποπτικό καθεστώς στους ρόλους τους , σε σύγκριση με το 38% των νεότερων IT specialists.

Δείτε επίσης: Amazon: Η τεχνολογία Just Walk Out σε κατάστημα πλήρους μεγέθους

Δεδομένου του γηράσκοντος πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Μίτσελ είπε ότι «είναι απολύτως λογικό» για τους εργοδότες να επενδύουν σε προσωπικό μεγαλύτερης ηλικίας και να τους επιτρέπουν να «συμβαδίζουν με τις νέες τεχνολογίες και τις απαιτήσεις μιας ψηφιακής οικονομίας».

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS