ΑρχικήinetIntel: Σε συζητήσεις για εξαγορά της GlobalFoundries έναντι $30 δισ.

Intel: Σε συζητήσεις για εξαγορά της GlobalFoundries έναντι $30 δισ.

Σύμφωνα με αναφορές, μία ακόμη εξαγορά ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται προ των πυλών στον κλάδο της τεχνολογίας. Μετά την εξαγορά της ARM από τη Nvidia έναντι 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες, η Intel βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του κατασκευαστή μικροτσίπ “GlobalFoundries”, έναντι 30 περίπου δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εφημερίδα της Wall Street αναφέρει ότι στις συζητήσεις δεν συμμετέχουν στελέχη της GlobalFoundries, ενώ αν δεν προχωρήσει η συμφωνία, η εταιρεία θα προχωρήσει τα σχέδια που έχει για αρχική δημόσια προσφορά. Η εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, η οποία «αποσυνδέθηκε» από την AMD το 2008, ανήκει στην Mubadala Investment Co., επενδυτικό σκέλος της κυβέρνησης του Αμπού Ντάμπι στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Intel & Apple θα χρησιμοποιήσουν πρώτες τα τσιπ 3 νανομέτρων της TSMC;

Intel
Intel: Σε συνομιλίες για εξαγορά της GlobalFoundries έναντι $30 δισ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι στόχος του είναι η εταιρεία να επενδύσει, για να ανακτήσει σημαντική θέση ως κατασκευαστής μικροτσίπ, μια αγορά στην οποία κυριαρχούν πλέον επιχειρήσεις από την Ασία. Ανακοίνωσε επίσης το άνοιγμα τόσο της τρέχουσας όσο και της προγραμματισμένης παραγωγικής ικανότητας σε άλλους κατασκευαστές τσιπ, μέσω της έναρξης της Intel Foundry Services. Η απόκτηση της GlobalFoundries θα αποτελούσε μεγάλο μέρος του IDM 2.0.

Η TrendForce κατατάσσει την GlobalFoundries, η οποία έχει πολλά fabs στις ΗΠΑ, ως τον No. 4 κατασκευαστή μικροτσίπ στον κόσμο, με 7% όλων των επιχειρήσεων χυτηρίου από έσοδα. Πρόσφατα ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να επεκτείνει σημαντικά την υπάρχουσα μονάδα παραγωγής τσιπ στη Σιγκαπούρη. Αντί να αγκαλιάζει τη φιλοσοφία «το μικρότερο είναι καλύτερο», η εταιρεία επικεντρώνεται στην προσθήκη νέων δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών σε τσιπ που έχουν κατασκευαστεί σε μεγαλύτερα μεγέθη τρανζίστορ (12nm και άνω).

Δείτε ακόμη: MSI gaming laptops: Διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς

Intel εξαγορά GlobalFoundries
Intel: Σε συνομιλίες για εξαγορά της GlobalFoundries έναντι $30 δισ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η GlobalFoundries αναζητούσε ένα IPO, κάτι που θα εξαφανιζόταν από την εξαγορά της Intel. Εάν, ωστόσο, η συμφωνία δεν προχωρήσει, το IPO θα μπορούσε να συμβεί αργότερα φέτος.

Ένας εκπρόσωπος της Intel, όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία, δήλωσε τα εξής: «Αρνούμαστε να σχολιάσουμε οποιαδήποτε φήμη και εικασία.»

GlobalFoundries
Intel: Σε συνομιλίες για εξαγορά της GlobalFoundries έναντι $30 δισ.

Πρόταση: Intel: Το Apple silicon ίσως έχει αντίκτυπο στο μερίδιο αγοράς της εταιρείας

Η GlobalFoundries είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών και δημιουργήθηκε όταν ο μεγάλος ανταγωνιστής της Intel, η AMD αποφάσισε το 2008 να αποσχίσει τις δραστηριότητες παραγωγής τσιπ. Η AMD παραμένει μεγάλος πελάτης της GlobalFoundries. Η φετινή πολυετής συμφωνία προβλέπει παραγγελίες μικροτσίπ αξίας περίπου 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS