ΑρχικήinetΠετρέλαιο και φυσικό αέριο: Οι ΗΠΑ ήταν ο Νο 1 παραγωγός το...

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Οι ΗΠΑ ήταν ο Νο 1 παραγωγός το 2020

Οι ΗΠΑ παρήγαγαν περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από οποιαδήποτε άλλη χώρα το 2020, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας (ΕΠΕ). Αυτή η τάση ξεκίνησε το 2014, παρά τις ετήσιες μειώσεις από την παραγωγή ρεκόρ που έγινε το 2019.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κατηγορούν την Κίνα ότι διαπράττει επιθέσεις ransomware

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ το 2020 ανήλθε συνολικά σε 66,9 τετρα δισεκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες (quads). Για να καταλάβετε η Ρωσία έφτασε σχεδόν το ποσό των 45,5 quads και η Σαουδική Αραβία τα 26,5 quads παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ μηνύουν την Amazon για την πώληση επικίνδυνων προϊόντων

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Οι ΗΠΑ ήταν ο Νο 1 παραγωγός το 2020
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Οι ΗΠΑ ήταν ο Νο 1 παραγωγός το 2020

Δείτε επίσης: Apple car μπαταρίες: Η Apple θέλει να κατασκευάζονται στις ΗΠΑ

Η EIA αναφέρει:

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε και στις τρεις χώρες το 2020 μετά από μια ραγδαία μείωση της ζήτησης κατά την πανδημία του COVID-19 και τις επακόλουθες μειώσεις των τιμών του αργού πετρελαίου, ιδίως στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή του αργού τους πετρελαίου ως μέρος μιας συμφωνίας του ΟΠΕΚ+, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μειωμένη παραγωγή ήταν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα μιας πτώσης των στενών επενδύσεων στο πετρέλαιο λόγω της τιμής και, σε μικρότερο βαθμό, εξαιτίας των μη προγραμματισμένων διακοπών.

Οι χώρες που ακολουθούν στην λίστα με τους top παραγωγούς είναι οι εξής: Καναδάς, Κίνα, Ιράκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Βραζιλία.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS