ΑρχικήinetTesla Semi truck: Έτοιμο να βγει σε μαζική παραγωγή;

Tesla Semi truck: Έτοιμο να βγει σε μαζική παραγωγή;

Το 2017, η Tesla είχε αποκαλύψει μερικές λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό Semi truck της, το οποίο είχε αναφέρει ήδη μια φορά το 2016. Τώρα, μετά από περίπου τέσσερα χρόνια, φαίνεται ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή του πολυαναμενόμενου Tesla Semi truck.

Tesla Semi truck παραγωγή

Ενώ κυκλοφορούν ήδη μερικά ηλεκτρικά trucks στο δρόμο, κανένα από αυτά δεν έχει τις προδιαγραφές που υπόσχεται η Tesla.

Δείτε επίσης: Musk: Η Tesla αναβαθμίζει το δίκτυο Supercharger (300 kW ισχύ φόρτισης)

Όταν η εταιρεία ανακοίνωσε το ηλεκτρικό truck το 2017, δήλωσε ότι θα υπάρξουν δύο εκδόσεις. Στην ουσία πρόκειται για ένα class 8 truck με χωρητικότητα 80.000 λίβρες (36.287 κιλά). Ωστόσο, η μια έκδοση θα επιτρέπει αυτονομία της τάξης των 300 μιλίων (περίπου 480χλμ) ενώ η άλλη επεκτείνει την εμβέλεια σε 500 μίλια (περίπου 800 χλμ). Οι τιμές για τις δύο εκδόσεις υπολογίζονται γύρω στα 150.000 και 180.000 δολάρια αντίστοιχα.

Ωστόσο, το Tesla Semi truck έχει καθυστερήσει πολύ να βγει στην παραγωγή, κάτι που έχει απογοητεύσει πολλούς πελάτες.

Όταν παρουσιάστηκε το 2017, η Tesla είχε πει ότι το Semi truck θα κυκλοφορούσε στην αγορά το 2019 και άρχισε να δέχεται προ-παραγγελίες από πολλές εταιρείες που ήθελαν να επενδύσουν σε ηλεκτρικά οχήματα.

Ωστόσο, η Tesla δεν μπόρεσε να παραδώσει το φορτηγό το 2019. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2021, αλλά τώρα φαίνεται πως η εταιρεία είναι πολύ κοντά στην παραγωγή του οχήματος.

Δείτε επίσης: Tesla: Γιατί κλείνει τον πρώτο Supercharger σταθμό της στο L.A.;

Τον Μάρτιο, το Electrek ανέφερε ότι η Tesla είχε κατασκευάσει μια γραμμή παραγωγής για το Tesla Semi truck σε ένα νέο κτίριο κοντά στο Gigafactory Nevada, με σκοπό να παράγει πέντε ηλεκτρικά Tesla Semi την εβδομάδα, μέχρι το τέλος του έτους.

Τώρα λέγεται ότι η γραμμή παραγωγής είναι έτοιμη και ότι γίνονται οι τελευταίοι έλεγχοι (final debugging) πριν ξεκινήσει επίσημα η παραγωγή. Είναι ένα από τα τελευταία βήματα, που πρέπει να γίνει.

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε πάνω από 200.000 αυτοκίνητα στο Q2 του 2021

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είπε στους υπαλλήλους σε ένα email ότι “ήρθε η ώρα να φέρει το Tesla Semi truck σε παραγωγή” χωρίς να ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα.

Πιο πρόσφατα, η Tesla ανέφερε ότι η παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού θα ξεκινούσε φέτος, αλλά δεν είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Tesla αποκάλυψε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα πρώτα Tesla Semi trucks για τις δικές της δραστηριότητες, αλλά κάποιοι πελάτες που έχουν κάνει προ-παραγγελίες από πολύ νωρίς, θα παραλάβουν επίσης τα οχήματα μέσα στο έτος.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS