ΑρχικήSecurityMalware εμφανίζεται ως Windows 11 Installer και μολύνει χρήστες

Malware εμφανίζεται ως Windows 11 Installer και μολύνει χρήστες

Εγκληματίες του κυβερνοχώρου μολύνουν χρήστες με malware που εμφανίζεται ως Windows 11 Installer.

Windows 11 Installer

Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 11, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και ήδη πολλοί άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι και το περιμένουν με ανυπομονησία. Άλλωστε έχουν περάσει έξι χρόνια από την επίσημη κυκλοφορία των Windows 10 και οι χρήστες περιμένουν να δουν τι νέο θα φέρει η Microsoft με το καινούριο λειτουργικό σύστημα.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να δημιουργήσετε εύκολα ένα BMP file;

Όπως είναι γνωστό, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ψάχνουν πάντα τρόπους να εκμεταλλευτούν τους ανυποψίαστους χρήστες και όλος αυτός ο ντόρος γύρω από τα Windows 11 τους δίνει μια καταπληκτική ευκαιρία να ξεγελάσουν τους ενθουσιασμένους και ανυπόμονους θαυμαστές του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ένα νέο malware και το εκτελέσιμο ονομάζεται 86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe. Το malware εμφανίζεται σαν πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows 11 (Windows 11 Installer).

Αν ένας χρήστης κατεβάσει και εκτελέσει το Windows 11 setup file, θα παρουσιαστεί ως standard application installer interface – όχι όμως αυτό που έχουμε συνηθίσει ως τώρα για τα Windows OS installs. Επιπλέον, οι όροι αποδοχής της εγκατάστασης της εφαρμογής μιλούν για πολλά προγράμματα με κακόβουλο λογισμικό που θα εγκατασταθούν, εάν αποδεχτείτε. Το κακό είναι ότι κανείς δεν διαβάζει αναλυτικά τους όρους και απλά κάνει κλικ στην αποδοχή, θέτοντας τον εαυτό σε διάφορους κινδύνους, όπως σε αυτή την περίπτωση.

Δείτε επίσης: Windows 11 Widgets: Πώς να τα προσαρμόσετε με βάση τις ανάγκες σας;

Windows 11 malware

Όπως εξηγεί η Kaspersky, “[Τα] προγράμματα μπορεί να είναι εκτεταμένα – από σχετικά αβλαβές adware, το οποίο οι λύσεις μας χαρακτηρίζουν ως μη-ιό, μέχρι Trojan, password stealers, exploits και άλλα επικίνδυνα πράγματα“. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι το υποτιθέμενο πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows 11 δεν σας προειδοποίησε.

Δείτε επίσης: Windοws 11: Πώς να ελέγξετε αν το PC σας μπορεί να εκτελέσει το νέο OS

Το ερώτημα είναι απλό. Γιατί κάποιος θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο ψάχνοντας να βρει τρόπους να εγκαταστήσει το Windows 11 Insider Preview, αντί να στραφεί στα επίσημα channels; Δεν είναι πολύ δύσκολο. Εάν διαθέτετε ένα μηχάνημα με Windows 10 που πληροί τα ελάχιστα system requirements για τα Windows 11 (δηλαδή οι περισσότεροι νέοι υπολογιστές που αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια), μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση χρησιμοποιώντας το γνωστό Windows Update interface:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Μεταβείτε στην ενότητα “Ενημέρωση και ασφάλεια“.
  • Πηγαίνετε προς τα κάτω, μέχρι να βρείτε το “Windows Insider Program” και κάντε κλικ σε αυτό.
  • Εγγραφείτε στο πρόγραμμα σε αυτό το μενού και, στη συνέχεια, όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε το Dev Channel ring.
  • Κάντε επανεκκίνηση στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο “Windows Update” και ελέγξτε για ενημερώσεις. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η λήψη των Windows 11 v10.022000.100.

Ωστόσο, το πιο ασφαλές και αξιόπιστο είναι να περιμένετε την επίσημη κυκλοφορία των Windows 11, τον Οκτώβριο, αν και το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο μόνο σε νέους υπολογιστές. Σύμφωνα με τη Microsoft, όσοι θέλουν να αναβαθμίσουν τους Windows 10 υπολογιστές τους στην επίσημη έκδοση [δημόσια έκδοση] χωρίς να περάσουν από το Insider Program, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Πηγή: HotHardware

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS