ΑρχικήsecurityiPhone: Μην χρησιμοποιείτε αυτήν τη «επικίνδυνη» ρύθμιση Wi-Fi

iPhone: Μην χρησιμοποιείτε αυτήν τη «επικίνδυνη» ρύθμιση Wi-Fi

Η Apple διόρθωσε ένα επικίνδυνο και ενοχλητικό πρόβλημα στο Wi-Fi. Το iOS 14.7 έχει προσθέσει «βελτιωμένους ελέγχους», λέει η Apple, για να σταματήσει τις συσκευές της από το «να συνδέονται σε κακόβουλο δίκτυο Wi-Fi [που] μπορεί να οδηγήσει σε denial of service ή σε αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα».

iPhone Wi-Fi

Δείτε επίσης: Gurman: Το Face ID έρχεται σε όλα τα Mac, iPhone και iPad μέσα στα επόμενα χρόνια

Οι συσκευές της Apple είναι γενικά ασφαλέστερες και πιο ασφαλείς από τις υπόλοιπες. Γενικά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το iPhone, το iPad και το Mac σας είναι ασφαλή. Έχουμε δει πολλές ευπάθειες iPhone που επιδιορθώθηκαν τους τελευταίους μήνες με επιδιορθώσεις έκτακτης ανάγκης και μόλις αυτήν την εβδομάδα είδαμε μια έντονη προειδοποίηση για “πολύ κακόβουλο” malware που επιτίθεται σε Macs.

Το πρόσφατο πρόβλημα ασφάλειας της Apple Wi-Fi ήταν ένα επεξεργασμένο σφάλμα SSID, όπου ο συνδυασμός χαρακτήρων μπορούσε να εξαπατήσει το iPhone να επεξεργαστεί το SSID ως κώδικα, με αποτέλεσμα να κλειδώνει η λειτουργία Wi-Fi.

Δείτε επίσης: Το iPhone 13 μάλλον θα διαθέτει αντάπτορα γρήγορης φόρτισης 25W

Έχουμε δει παρόμοια ζητήματα στο παρελθόν με τις λεγόμενες text-bombs, όπου τα δημιουργημένα text strings μπορούν να κατακλύσουν μια συσκευή Apple, προκαλώντας απροσδόκητες συμπεριφορές. Αυτές οι επιθέσεις συνήθως απαιτούν μια απλή επαναφορά, αν και έχουμε δει παραδείγματα όπου το text δεν μπορεί ποτέ να επεξεργαστεί στο ιστορικό συνομιλιών σας – και αυτό σημαίνει τη διαγραφή και επανεγκατάσταση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Πριν από την επιδιόρθωση, το τελευταίο ζήτημα Wi-Fi απαιτούσε επίσης επαναφορά.

Παρόλο που το τελευταίο ελάττωμα ήταν τεχνικό, διατρέχετε κίνδυνο μόνο εάν αφήσετε ανοιχτές τις ρυθμίσεις του Wi-Fi. Χωρίς αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε χειροκίνητα ένα δίκτυο Wi-Fi με περίεργο όνομα. Ίσως υποθέσατε ότι θα ήταν απίθανο να πέσετε θύμα μιας τέτοιας επίθεσης, αλλά πολλοί από εσάς εξακολουθούν να έχουν ανοιχτές αυτές τις “επικίνδυνες” ρυθμίσεις Wi-Fi. Και ενώ αυτό το συγκεκριμένο ελάττωμα είχε ως στόχο να ξεγελάσει το τηλέφωνό σας, οι περισσότερες επιθέσεις Wi-Fi απλώς στοχεύουν να ξεγελάσουν εσάς.

Ας ξεκινήσουμε με τις συμβουλές. Μην χρησιμοποιείτε δημόσια hotspot Wi-Fi και, εάν πρέπει, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αξιόπιστο VPN.

Η προστασία του εαυτού σας είναι εύκολη, ωστόσο, και αν αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις, τα προβλήματα Wi-Fi όπως η πιο πρόσφατη προειδοποίηση για το iPhone δεν μπορούν να σας θέσουν σε κίνδυνο.

Δεν πρέπει να συμμετέχετε σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi ακόμη και με μη αυτόματο τρόπο, αλλά πρέπει, κατηγορηματικά, να σταματήσετε την αυτόματη σύνδεση του τηλεφώνου σας σε τέτοια δίκτυα – κάτι που είναι πολύ πιθανό να ρυθμιστεί από προεπιλογή αυτή τη στιγμή.

Δείτε επίσης: Pegasus spyware: Πώς να δείτε αν έχει παραβιαστεί το iPhone σας

Στις ρυθμίσεις του iPhone σας, κάντε κλικ στο Wi-Fi και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το “Ask to Join Networks” και το “Auto-Join Hotspots” έχουν ρυθμιστεί και τα δύο σε “Ask” / “Ask to Join”.

Εάν δεν έχετε αποθηκεύσει πολλά δίκτυα από τη συσκευή σας πέρα ​​από το σπίτι και την εργασία, μπορείτε να ορίσετε το “Ask to Join Networks” σε “Off” ή “Notify” για να αποφύγετε να κάνετε κλικ όταν βρίσκεστε στο σπίτι ή στην εργασία, αλλά τότε πρέπει να κάνετε κλικ στο “i” δίπλα σε άλλα δίκτυα στα οποία συνδέεστε και να απενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση. Δεν πρέπει να κάνετε αυτόματη σύνδεση στο Wi-Fi της κοντινής σας καφετέριας, όσο βολικό και αν είναι.

Πηγή πληροφοριών: forbes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS