ΑρχικήTop Picks10 καλύτερες Kodi εναλλακτικές λύσεις για το 2021

10 καλύτερες Kodi εναλλακτικές λύσεις για το 2021

Το Kodi που ανήκει στην XBMC είναι αρκετά δημοφιλές στους λεγόμενους “cord cutters” ως media player που γίνεται και δωρεάν εφαρμογή streaming χάρη στον μεγάλο αριθμό των add-ons που διατίθενται για αυτό. Το Kodi είναι γνωστό για τις δυνατότητες αναπαραγωγής πολυμέσων και τις επιλογές που παρέχει για τη διαχείριση βιβλιοθηκών. Ωστόσο, απογοητεύει στο interface που φαίνεται μάλλον βαρετό και δεν διαθέτει elements για να κάνει το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων γρήγορο.

Η XBMC κυκλοφόρησε πρόσφατα το Kodi 19 Matrix, το οποίο φέρνει βελτιώσεις στη λειτουργικότητα αναπαραγωγής και μερικές άλλες συναρπαστικές δυνατότητες, αλλά σε ότι αφορά το interface δεν έχουν εισαχθεί πολλές αλλαγές. Αν είστε κάποιος που ψάχνει για αντικαταστάτη για να παρακολουθήσετε δωρεάν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, ακολουθούν οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Kodi που μπορείτε να εγκαταστήσετε το 2021.

1. Plex – Καλύτερος Kodi αντικαταστάτης για Streaming

Όταν μιλάμε για τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Kodi, το Plex είναι ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων που ανήκει στην XBMC. Αν δεν είναι καλύτερο από το Kodi, το Plex είναι αναμφίβολα στο ίδιο επίπεδο. Όσον αφορά τις δυνατότητες, θα βρείτε πολλές ομοιότητες μεταξύ Kodi και Plex.

Ωστόσο, πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά του Plex είναι προσβάσιμα μόνο στην premium έκδοση. Επίσης, ενώ το Kodi είναι ένα τοπικό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, το Plex λειτουργεί σε μοντέλο server-client. Το interface του Plex είναι πολύ καλύτερο από το interface του Kodi.

Δείτε επίσης: Αποκρύψετε ταινίες και εκπομπές από το Google TV Continue Watching

2. Stremio – Μια εναλλακτική λύση για το Kodi με περισσότερες δυνατότητες

Όπως και το Kodi, το Stremio είναι ένα ψηφιακό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που είναι δημοφιλές στους cord cutters. Αν συγκρίνουμε το Stremio με το Kodi από άποψη χαρακτηριστικών, το Stremio έχει ένα πλεονέκτημα. Επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν βίντεο σε υψηλή ποιότητα, υποστηρίζει μετάδοση, προσθέτει υπότιτλους σε κάθε βίντεο και ειδοποιεί για νέες και επερχόμενες εκπομπές και επεισόδια.

Kodi

Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργήσουν μια προσωπική βιβλιοθήκη για να αποθηκεύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Εάν σας αρέσει ο τρόπος λειτουργίας του Kodi, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα κατά τη χρήση του Stremio, επειδή χρησιμοποιεί addons.

3. MediaPortal – Καλύτερη εναλλακτική λύση Kodi για συσκευές Windows

Εάν αναζητάτε ένα software όπως το Kodi για τη Windows συσκευή σας, δεν υπάρχει καλύτερο software από το MediaPortal. Είναι ένα κέντρο πολυμέσων ανοιχτού κώδικα που συσκευάζει πολλές δυνατότητες για να μετατρέψει τον υπολογιστή σας σε μια ολοκληρωμένη λύση πολυμέσων. Υπάρχει μεγάλος αριθμός plugins και διαθέσιμων για το Media Portal που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων. Μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτής της εναλλακτικής είναι η παρακολούθηση, ο προγραμματισμός και η εγγραφή ζωντανής τηλεόρασης, η ροή πολυμέσων σε οποιονδήποτε υπολογιστή είναι συνδεδεμένο στο δίκτυό σας, η πρόσβαση στον καιρό και πολλά άλλα.

4. Serviio – Δωρεάν εναλλακτική λύση Kodi για χρήση το 2021

Το Serviio είναι ένας άλλος δημοφιλής δωρεάν media server που διαθέτει πολλές δυνατότητες αν θέλετε να αντικαταστήσετε το Kodi. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ροή φωτογραφιών, ήχου, βίντεο σε συσκευές που παρέχονται συμπεριλαμβανομένων των V, Playstation 3, Xbox 360, smartphone, tablet κ.λπ. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτής της εναλλακτικής Kodi είναι τα διαφορετικά προφίλ για τους χρήστες. Είναι η δυνατότητα που βλέπουμε συνήθως στο Netflix και σε άλλες πλατφόρμες OTT. Αυτή η δυνατότητα διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο έχει βελτιστοποιηθεί ανάλογα με τη συσκευή στην οποία χρησιμοποιείτε το Serviio, ελαχιστοποιώντας έτσι το ζήτημα της υποστήριξης αναπαραγωγής πολυμέσων. Υποστηρίζει επίσης video streaming σε μορφή HD. Η υποστήριξη πολλαπλών συσκευών του Serviio είναι πραγματικά μοναδική.

Δείτε επίσης: Android TV: Πώς να απενεργοποιήσετε τα preview βίντεο και ήχου αρχικής οθόνης

5. OSMC – Αντικαταστάτης Kodi με μινιμαλιστικό σχεδιασμό

Το interface του Kodi είναι κάπως περίπλοκο. Εάν θέλετε κάτι που μοιάζει με το Kodi όσον αφορά τη λειτουργικότητα αλλά έχει ένα απλό interface, το OSMC είναι ο τέλειος αντικαταστάτης του Kodi. Το Open Source Media Center (OSMC) είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που βασίζεται στο μοντέλο Kodi αλλά φέρνει ένα τακτοποιημένο και μινιμαλιστικό interface. Το OSMC υποστηρίζει επίσης αρκετούς δέκτες τηλεόρασης και προσαρμογείς Wi-Fi.

Kodi

Είναι ενδιαφέρον ότι το OSMC μπορεί να θεωρηθεί ως Linux distro που φέρει OSMC λόγω του γεγονότος ότι βασίζεται σε Linux. Προς το παρόν, το OSMC είναι συμβατό μόνο με το Raspberry Pi, το Apple TV 1ης γενιάς και το Vero, μια κορυφαία συσκευή από το OSMC.

6. Emby – Εναλλακτική λύση Kodi με γονικούς ελέγχους

Εάν θέλετε γονικό έλεγχο στο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων σας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναζητάτε αντικαταστάτη του Kodi, τότε το Emby είναι το λογισμικό που πρέπει να δοκιμάσετε. Το Emby μοιάζει περισσότερο με το Plex παρά με τον Kodi. Ωστόσο, το μοντέλο server-client σας επιτρέπει να αναπαράγετε αρχεία πολυμέσων που είναι αποθηκευμένα στο cloud, καθώς και σε άλλους servers.

Ο γονικός έλεγχος είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Emby. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές για το Emby που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την εμπειρία παρακολούθησης πολυμέσων. Με τις δυνατότητές του και το ομαλό interface, είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τον Kodi που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για streaming το 2021.

7. Universal Media Server – Ένας media server UPnP συμβατός με DLNA

Ο Universal Media Server σίγουρα δεν είναι καλύτερος από το Kodi, αλλά θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση εάν ψάχνετε ένα software για εύκολη αναπαραγωγή των αρχείων πολυμέσων. Ο Universal Media Server είναι ένας media server UPnP συμβατός με DLNA για ροή αρχείων πολυμέσων σε διαφορετικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κονσολών παιχνιδιών.

Kodi

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι λίγο χρονοβόρα, αλλά μόλις είστε έτοιμοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά plugins για να επεκτείνετε τις λειτουργίες του λογισμικού αναπαραγωγής πολυμέσων. Είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων που βασίζεται σε Java με συμβατότητα για μεγάλο αριθμό συσκευών.

Δείτε επίσης: Το YouTube TV προσθέτει επιλογή 4K με επιπλέον $ 20/μήνα

8. Infuse – Καλύτερη εναλλακτική λύση Kodi για το Apple TV

Το Kodi δεν είναι διαθέσιμο για το Apple TV και είναι πραγματικά απογοητευτικό. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να απολαύσετε live tv και ταινίες στο Apple TV σας. Το Infuse είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Kodi για το Apple TV λόγω του εξαιρετικού interface και της ευκολίας χρήσης.

Kodi

Έρχεται με τόνους χαρακτηριστικών όπως η ικανότητά του να ενοποιεί το περιεχόμενό σας βίντεο σε διαφορετικές τοποθεσίες, εξαιρετική αναζήτηση προβολής και έξυπνα φίλτρα για την προσαρμογή της αρχικής οθόνης του Infuse.

9. Kokotime – Καλύτερος αντικαταστάτης για Android

Εάν, για κάποιο λόγο, δεν σας αρέσει η εφαρμογή Android του Kodi, ακολουθεί μια εναλλακτική λύση Kodi για το Android smartphone που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την παρακολούθηση περιεχομένου βίντεο. Η εφαρμογή είναι εξοπλισμένη με προηγμένες δυνατότητες για να κάνει την εμπειρία πιο απολαυστική.

Kodi

Διαθέτει επίσης ένα τηλεχειριστήριο Chromecast για μετάδοση περιεχομένου στο Chromecast σας μέσα από την εφαρμογή. Τα πρόσθετα υποστηρίζονται επίσης από την εφαρμογή Kokotime για τη φόρτωση πολυμέσων από έναν τοπικό server ή μια δημόσια υπηρεσία πολυμέσων. Για όσους αναζητούν εφαρμογές όπως το Kodi, το Kokotime είναι σίγουρα μια άξια επιλογή.

10. JRiver Media Center – Καλύτερη αντικατάσταση Kodi για επιτραπέζιους υπολογιστές

Εάν αναζητάτε την καλύτερη εναλλακτική λύση Kodi για την επιφάνεια εργασίας σας, το JRiver είναι το πιο κατάλληλο. Το JRiver εμπορεύεται τον εαυτό του ως το πιο ολοκληρωμένο λογισμικό πολυμέσων και είναι αλήθεια. Μπορεί να αναπαράγει σχεδόν όλες τις μορφές ήχου, βίντεο και φωτογραφιών. Μπορείτε επίσης να κάνετε record live TV και να διαχειριστείτε τα έγγραφά σας χρησιμοποιώντας το JRIver. Μπορείτε να παίξετε συνδεδεμένα μέσα από Last.fm, Netflix, Hulu και Youtube. Επίσης, υπάρχει μια επιλογή για κοινή χρήση περιεχομένου σε Flickr, Facebook και Twitter. Εάν μεταβείτε στη λειτουργία θεάτρου, το interface του μοιάζει με το Kodi.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS