ΑρχικήinetΜολυσμένο αέριο πλήττει την παραγωγή iPhone 13 και MacBook Pro Chip

Μολυσμένο αέριο πλήττει την παραγωγή iPhone 13 και MacBook Pro Chip

Το σημαντικότερο εργοστάσιο TSMC που κατασκευάζει Chip της Apple που προορίζονται για μοντέλα iPhone και Mac επόμενης γενιάς έχει πληγεί από μόλυνση από αέριο, σύμφωνα με τη Nikkei Asia.

iPhone 13

Δείτε επίσης: Gurman: Το Face ID έρχεται σε όλα τα Mac, iPhone και iPad μέσα στα επόμενα χρόνια

Το εργοστάσιο, γνωστό ως “Fab 18”, είναι η πιο προηγμένη εγκατάσταση παραγωγής τσιπ της TSMC. Η TSMC είναι ο μοναδικός προμηθευτής τσιπ της Apple, φτιάχνοντας όλους τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε κάθε συσκευή Apple με ένα προσαρμοσμένο τσιπ σιλικόνης.

Πηγές της βιομηχανίας που μίλησαν στο Nikkei Asia είπαν ότι όλοι οι επεξεργαστές για τις επερχόμενες συσκευές iPhone και Mac της Apple παράγονται σε αυτήν την εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι απευθύνονται στη σειρά iPhone 13 και στα επανασχεδιασμένα μοντέλα MacBook Pro με πυρίτιο της Apple, που περιέχουν τα τσιπ “A15” και “M1X” ή “M2”.

Δείτε ακόμα: Apple: Γιατί οι “business users” πρέπει να επιλέξουν Mac

Το αέριο που χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή αυτών των τσιπ βρέθηκε να έχει μολυνθεί το βράδυ της Πέμπτης. Οι εργαζόμενοι που είχαν επιστρέψει στο σπίτι κλήθηκαν πίσω στο εργοστάσιο για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

MacBook Pro

Η εταιρεία δήλωσε ότι πραγματοποιεί εργασίες παρακολούθησης για να διασφαλίσει ότι δεν επηρεάζεται η ποιότητα του προϊόντος και δεν θεωρεί ότι το περιστατικό προκάλεσε “σημαντικό αντίκτυπο στις λειτουργίες”. Πηγές που μίλησαν στη Nikkei Asia ανέφεραν ότι η μόλυνση του φυσικού αερίου είχε επηρεάσει τη διαδικασία κατασκευής τσιπ, αλλά μόνο σε περιορισμένο βαθμό.

Δείτε επίσης: Τα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών ετοιμάζονται για μαζική παραγωγή

Η μόλυνση έρχεται σε μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για την Apple, καθώς η εταιρεία και οι προμηθευτές της λέγεται ότι θα ολοκληρώσουν τα στοιχεία για την τελική διαδικασία συναρμολόγησης των νέων μοντέλων iPhone και Mac μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Η σειρά ‌iPhone 13‌ αναμένεται να κυκλοφορήσει στο κανονικό χρονικό πλαίσιο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ανασχεδιασμένα μοντέλα MacBook Pro με τσιπ πυριτίου της Apple αναμένεται επίσης να φτάσουν φέτος, είτε μαζί με το iPhone 13 τον Σεπτέμβριο είτε σε ξεχωριστή εκδήλωση τον Οκτώβριο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS