ΑρχικήinetGM: Σταματά η παραγωγή του Chevy Bolt μετά τις πυρκαγιές

GM: Σταματά η παραγωγή του Chevy Bolt μετά τις πυρκαγιές

Η General Motors σταματά την παραγωγή του Chevy Bolt EV μετά από πολλές πυρκαγιές στις μπαταρίες που προκάλεσαν μαζική ανάκληση που έχει κοστίσει ήδη στην εταιρεία σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα συνεχίσει να κατασκευάζει το μπουλόνι και το μπουλόνι EUV του 2022 τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Είχε σταματήσει αρχικά την παραγωγή την περασμένη εβδομάδα λόγω της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ.

Δείτε επίσης: Tesla: Ο αυτόματος πιλότος σταμάτησε αυτοκίνητο με μεθυσμένο οδηγό

Chevy Bolt

Η διαδικασία επισκευής ανάκλησης είναι επίσης σε αναμονή, καθώς η GM εξακολουθεί να περιμένει να λάβει νέες μονάδες μπαταρίας από τον προμηθευτή της, τη νοτιοκορεατική εταιρία LG. «Δεν θα συνεχίσουμε τις επισκευές ούτε θα ξαναρχίσουμε την παραγωγή μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι η LG παράγει προϊόντα χωρίς ελαττώματα για εμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της GM Daniel Flores σε δήλωσή του στο The Verge.

Δείτε επίσης: Πούλησε το αυτοκίνητό του αφού ο γιος του ξόδεψε 1.500€ σε online game!

Είναι το τελευταίο χτύπημα σε ένα από τα πιο ικανά και ανταγωνιστικά ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά και έρχεται καθώς η GM ετοιμάζεται να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των EV στην γκάμα της. Αυτά τα νέα ηλεκτρικά οχήματα θα τροφοδοτούνται επίσης από μπαταρίες της LG, γεγονός που καθιστά τα cells που η GM αναγνώρισε ως την αιτία των πυρκαγιών στο Bolt. Η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Mary Barra, δήλωσε στο Bloomberg στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο, ότι η ανάκληση δεν θα επηρεάσει το σχέδιο των εταιρειών να συνεχίσουν να συνεργάζονται για μπαταρίες EV.

Η GM ανακάλεσε για πρώτη φορά το Chevy Bolts 2017-2019 τον Νοέμβριο του 2020, αφού είχαν αναφερθεί μερικές πυρκαγιές. Αλλά μόλις τον Μάιο του 2021 η εταιρεία εξήγησε ότι θα επιχειρήσει να αποτρέψει μελλοντικές πυρκαγιές εγκαθιστώντας νέο λογισμικό σε αυτά τα παλαιότερα Bolts καθώς και σε όλα τα νέα μοντέλα που κατασκευάζονται. Αυτή η επιδιόρθωση δεν λειτούργησε, ωστόσο, καθώς τουλάχιστον δύο ακόμη Bolts πήραν φωτιά μέχρι τον Ιούλιο – τα οποία είχαν το νέο λογισμικό. Η GM εξέδωσε μια δεύτερη ανάκληση και επίσης άρχισε να μοιράζεται ότι πιστεύει ότι ορισμένα ελαττώματα στα cells προκάλεσαν τις πυρκαγιές.

Δείτε επίσης: Ιπτάμενο αυτοκίνητο ολοκληρώνει δοκιμαστική πτήση μεταξύ αεροδρομίων

Στη συνέχεια, στις 20 Αυγούστου, λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά του Bolt του 2020, η GM εξέδωσε τρίτη ανάκληση για όλα τα Bolt EVs που κατασκευάστηκαν ποτέ – περίπου 140.000 – συμπεριλαμβανομένων των δύο νέων εκδόσεων του 2022 που κυκλοφόρησαν φέτος.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS