ΑρχικήinetΤο πρώτο φορτηγό πλοίο χωρίς πλήρωμα κάνει τις πρώτες του δοκιμές

Το πρώτο φορτηγό πλοίο χωρίς πλήρωμα κάνει τις πρώτες του δοκιμές

Σε μόλις δύο δεκαετίες από τώρα, τα μισά από όλα τα πλοία που θα ταξιδεύουν στα παράκτια ύδατα της Ιαπωνίας μπορεί να πιλοτάρονται μόνα τους.

πλοίο
Το πρώτο αυτόνομο φορτηγό πλοίο κάνει τις πρώτες του δοκιμές

Δείτε επίσης: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτόνομο φορτηγό πλοίο είναι έτοιμο για το πρώτο του ταξίδι

Αυτός είναι ο φιλόδοξος στόχος του Ιδρύματος Nippon, μιας οργάνωσης δημοσίου συμφέροντος που στηρίζει την ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων που διασχίζουν τη θάλασσα. Στοχεύει να δει τα πλοία χωρίς πλήρωμα να αποτελούν το 50% του τοπικού στόλου της Ιαπωνίας έως το 2040.

Με την υποστήριξη του ιδρύματος, ένας όμιλος που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Ιαπωνίας, Nippon Yusen, σχεδιάζει να κάνει ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να πιλοτάρεται μόνο του από τον κόλπο του Τόκιο στο Ise, μια παράκτια πόλη στο κεντρικό νομό Mie, τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τον Nippon Yusen, το ταξίδι 236 μιλίων θα είναι η πρώτη δοκιμή στον κόσμο ενός αυτόνομου πλοίου σε μια περιοχή με μεγάλη θαλάσσια κίνηση.

Δείτε επίσης: Κατασκοπευτικό πλοίο της Κίνας εντοπίστηκε κοντά στο Κουίνσλαντ

Η παγκόσμια αγορά αυτόνομης ναυτιλίας θα μπορούσε να ανέλθει σε περίπου 166 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. «Όταν πρόκειται για την αυτοματοποίηση πλοίων, η αποστολή μας είναι να αναλάβει η Ιαπωνία τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Satoru Kuwahara, γενικός διευθυντής στη Nippon Yusen θυγατρική της Japan Marine Science Inc. σε συνέντευξη του την περασμένη εβδομάδα.

Ο Kuwahara, ο ίδιος καπετάνιος, λέει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για αυτόνομα πλοία στην Ιαπωνία καθώς το εργατικό δυναμικό της χώρας συρρικνώνεται και γερνά. Στην εγχώρια βιομηχανία δεξαμενόπλοιων της χώρας, για παράδειγμα, περίπου το 40% των πληρωμάτων είναι 55 ετών και άνω, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα.

Δείτε επίσης: Yara Birkeland: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτόνομο πλοίο μεταφοράς container

Το Ίδρυμα Nippon εκτιμά ότι λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, η ανάπτυξη μη επανδρωμένων πλοίων θα έχει θετική επίδραση περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομία της Ιαπωνίας το 2040.

Πηγή πληροφοριών: latimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS