ΑρχικήinetΗ Toyota θα επενδύσει 13,6 δις δολάρια σε μπαταρίες αυτοκινήτων

Η Toyota θα επενδύσει 13,6 δις δολάρια σε μπαταρίες αυτοκινήτων

Η Toyota θα επενδύσει περίπου 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογία μπαταριών την επόμενη δεκαετία, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην παραγωγή, καθώς επιχειρεί να ηλεκτροδοτήσει τη γκάμα των οχημάτων της, αναφέρει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να έχει 10 γραμμές παραγωγής μπαταριών έως το 2025, αυξάνοντας τελικά σε περίπου 70 σε έναν αιφνιδιαστικό αριθμό εργοστασίων σε όλο τον κόσμο. Τελικά, θα μπορούσε να παράγει έως και 200GWh μπαταρίες, ανακοίνωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Masahiko Maeda, σε συνέντευξη Τύπου.

Δείτε επίσης: Apple Car: Συζητήσεις με Toyota και μαζική παραγωγή από το 2024;

Toyota

Οι δεσμεύσεις της Toyota αντικατοπτρίζουν παρόμοιες επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί από άλλους σε όλη τη βιομηχανία αυτοκινήτων. Η Volkwagen σχεδιάζει να παράγει περίπου 240GWh μπαταρίες μόνο στην Ευρώπη έως το 2030, σημειώνει η WSJ, ενώ η Ford έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να παράγει έως τότε 240GWh παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 140GWh στη Βόρεια Αμερική.

Δείτε επίσης: Η Toyota πιέζει το Κογκρέσο να επιβραδύνει τη μετάβαση σε EV

Είναι μια μεγάλη επένδυση από την Toyota και δείχνει ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο θέλει να επενδύσει σοβαρά στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Παρόλο που η εταιρεία ήταν πρώτος ηγέτης σε υβριδικά αυτοκίνητα υγραερίου με το Prius, φέρεται να θεωρούσε τα υβρίδια ως ένα μέτρο διακοπής έως ότου οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου γίνουν ανταγωνιστικές. Τώρα, η εταιρεία “παίζει” με τις εταιρείες όπως η Nissan και φέρεται να έχει ασκήσει πίεση για να επιβραδύνει τη μετάβαση των ΗΠΑ στα ηλεκτρικά οχήματα.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Toyota ανακοίνωσε μια στρατηγική για ηλεκτρικά οχήματα που θα έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία 70 ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων 15 πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και υβριδικών και υδρογονοκίνητων μοντέλων.

Η Toyota ελπίζει ότι οι επενδύσεις της μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους των μπαταριών κατά 30 τοις εκατό χάρη στη βελτίωση των υλικών και των “cell designs”. Από την πλευρά του οχήματος στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τις μπαταρίες πιο αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα την κατανάλωση 30% λιγότερης ενέργειας ανά χιλιόμετρο.

Δείτε επίσης: Toyota: Σύντομα θα κυκλοφορήσουν ηλεκτρικά και υβριδικά φορτηγά

Η εταιρεία συνεχίζει επίσης το έργο της για μπαταρίες στερεάς κατάστασης, οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε πιο πυκνά συσκευασμένα, ασφαλέστερα και ταχύτερα κύτταρα φόρτισης, σημειώνει το Reuters. Η Toyota ελπίζει να ξεκινήσει την κατασκευή αυτών των μπαταριών στα μέσα της δεκαετίας, αλλά παραδέχεται ότι πρέπει να γίνουν ακόμη έρευνες για να βελτιωθεί το κόστος και η διάρκεια ζωής της τεχνολογίας.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS