ΑρχικήSecurityΗ AT&T έχασε 200 εκατομμύρια δολάρια από επταετή απάτη

Η AT&T έχασε 200 εκατομμύρια δολάρια από επταετή απάτη

Σε 12ετή φυλάκιση καταδικάστηκε ένας Πακιστανός απατεώνας, καθώς η AT&T, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, έχασε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια αφού ο ίδιος και οι συνωμότες του συντόνισαν μία απάτη που επί επτά χρόνια οδήγησε στο δόλιο ξεκλείδωμα σχεδόν 2 εκατομμυρίων τηλεφώνων.

AT&T

T-Mobile, AT&T, Verizon: Τί μέτρα λαμβάνουν για να μειώσουν τα robocalls;

Καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, ο Muhammad Fahd δωροδόκησε πολλούς υπαλλήλους της AT&T για να πετύχει το στόχο του, συμπεριλαμβανομένου του ξεκλειδώματος των τηλεφώνων, της παροχής πρόσβασης στα διαπιστευτήριά τους και της εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού που του έδωσε απομακρυσμένη πρόσβαση στους διακομιστές της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

«Από το 2012, ο 35χρονος Fahd συνωμότησε με άλλους για να στρατολογήσει υπαλλήλους της AT&T σε ένα τηλεφωνικό κέντρο που βρίσκεται στο Bothell της Ουάσινγκτον, για να ξεκλειδώσει μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων με σκοπό το κέρδος», ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ).

Από το καλοκαίρι του 2012 έως και τον Απρίλιο του 2013, ο Fahd στρατολόγησε υπαλλήλους της AT&T δωροδοκώντας τους με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να αφαιρέσουν την προστασία του φορέα που κλείδωνε τα κινητά τηλέφωνα στο δίκτυό του.

Από τον Απρίλιο του 2013, ο απατεώνας προσέλαβε έναν προγραμματιστή κακόβουλου λογισμικού για να σχεδιάσει κατάλληλα εργαλεία, αφού η AT&T εισήγαγε ένα νέο σύστημα ξεκλειδώματος που απέτρεψε τους διεφθαρμένους υπαλλήλους να συνεχίσουν να ξεκλειδώνουν τηλέφωνα για λογαριασμό του.

Η AT&T θα πληρώσει $ 60 εκατομμύρια για παραπλάνηση

Μόλις αναπτύχθηκε στο δίκτυο της εταιρείας από δωροδοκούμενους υπαλλήλους, το κακόβουλο λογισμικό συγκέντρωσε αρκετές πληροφορίες για να δημιουργήσει επιπλέον κακόβουλο λογισμικό, το οποίο οι απατεώνες χρησιμοποίησαν για την εξ αποστάσεως “επεξεργασία απατηλών και μη εξουσιοδοτημένων αιτημάτων ξεκλειδώματος” από το Πακιστάν.

απάτη

Από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Fahd και αρκετοί συνωμότες δωροδόκησαν επίσης υπαλλήλους της AT&T για να εγκαταστήσουν συσκευές hardware όπως ασύρματα σημεία πρόσβασης, στο εσωτερικό δίκτυο του φορέα.

Μετά από αυτήν την παραβίαση, οι συνωμότες απέκτησαν την πρόσβαση που χρειάζονταν στα συστήματα της AT & T για να αυτοματοποιήσουν τη «διαδικασία υποβολής δόλιων και μη εξουσιοδοτημένων αιτημάτων ξεκλειδώματος.»

Ο Fahd και οι συνωμότες του χρησιμοποίησαν πολλές εταιρείες για να καλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των Swift Unlocks Inc, Endless Trading FZE (γνωστού και ως Endless Trading FZC), Endless Connections Inc και iDevelopment Co σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η AT&T διαπίστωσε ότι 1.900.033 κινητά τηλέφωνα ξεκλείδωσαν παράνομα, με αποτέλεσμα 201,497,430.94 δολάρια σε απώλειες λόγω χαμένων πληρωμών.

Γιατί η AT&T δεν μιλάει ανοιχτά για το πρόβλημα στον τηλεφωνητή της;

Η εταιρεία μήνυσε επίσης πρώην υπαλλήλους που απολύθηκαν αφού ανακάλυψε ότι δωροδοκήθηκαν για παράνομο ξεκλείδωμα τηλεφώνων και τοποθέτηση κακόβουλου λογισμικού και κακόβουλων εργαλείων στο δίκτυό της.

Ο Fahd συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ τον Φεβρουάριο του 2018 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2019. Παρέμεινε στη φυλακή μέχρι να καταδικαστεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα σε 12 χρόνια φυλάκιση, αφού κατηγορήθηκε για συνωμοσία για διάπραξη απάτης τον Σεπτέμβριο του 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS