ΑρχικήinetElon Musk: Τι είπε για την αγωγή της Blue Origin κατά της...

Elon Musk: Τι είπε για την αγωγή της Blue Origin κατά της NASA;

Ο Elon Musk μοιράστηκε κάποιες σκέψεις του σχετικά με την Blue Origin του Jeff Bezos, η οποία έχει ξεκινήσει μια νομική διαμάχη με τη NASA σχετικά με την επικείμενη αποστολή στο φεγγάρι. Ουσιαστικά, το πρόβλημα της Blue Origin είναι ότι η NASA επέλεξε τη SpaceX του Musk και υπέγραψε μαζί της συμβόλαιο για την εν λόγω αποστολή.

Elon Musk Blue Origin SpaceX NASA

Θα πρέπει να βάλει περισσότερη ενέργεια στο να μπει σε τροχιά και όχι σε αγωγές“, δήλωσε ο Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξής του στην Kara Swisher στο Code conference στο Λος Άντζελες. “Δεν μπορείς να μηνύσεις το δρόμο σου προς το φεγγάρι, όσο καλοί κι αν είναι οι δικηγόροι σου“.

Δείτε επίσης: “Ακόμα κοιμάται ο Biden” λέει ο Musk μετά την επιτυχία της SpaceX

Τον Απρίλιο, η NASA επέλεξε τη SpaceX και το Starship concept για την παροχή του οχήματος που θα μεταφέρει τους αστροναύτες της αποστολής Artemis στην επιφάνεια του φεγγαριού, το 2024. Η απόφαση της NASA να συνεργαστεί μόνο με τη SpaceX, ήταν έκπληξη για πολλούς ανθρώπους αφού υπήρχε η πεποίθηση ότι η διαστημική υπηρεσία θα επέλεγε δύο εταιρείες για τη δημιουργία του διαστημικού αεροσκάφους που θα μεταφέρει τους αστροναύτες. Η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Jeff Bezos, υπέβαλε καταγγελία στο ομοσπονδιακό δικαστήριο εναντίον της NASA, ισχυριζόμενη ότι η υπηρεσία χορήγησε άδικα συμβόλαιο στη SpaceX.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το project Starlink της SpaceX ξεκινάει τον επόμενο μήνα

Elon Musk Bezos
Elon Musk: Τι είπε για μήνυση της Blue Origin κατά της NASA;

Στη συνέντευξή του, ο Elon Musk σχολίασε και τις προσπάθειες των ανταγωνιστών του για suborbital πτήσεις. Η Blue Origin του Bezos και η Virgin Galactic του Richard Branson έκαναν ένα μικρό ταξίδι τον Ιούλιο. Οι δύο ιδρυτές των εταιρειών βρίσκονταν μέσα στα διαστημικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια των ολιγόλεπτων ταξιδιών.

Το Suborbital είναι ένα βήμα προς την τροχιά“, είπε ο Musk. “Αλλά είναι καλό να κάνουμε κάτι στο διάστημα“.

Δείτε επίσης: Η SpaceX άρχισε να στέλνει πολίτες στο διάστημα!

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τις προσπάθειες του Bezos και του Branson, ο Musk πρόσθεσε: “Πίστευα ότι ήταν ωραίο να ξοδεύουν χρήματα για την προώθηση του διαστήματος“.

Τη Δευτέρα, η Blue Origin μοιράστηκε ποιος θα βρίσκεται στην καμπίνα για τη δεύτερη πτήση του New Shepard τον Οκτώβριο: ο πρώην μηχανικός της NASA, Chris Boshuizen, καθώς και ο Glen de Vries, επιχειρηματίας και στέλεχος της γαλλικής εταιρείας λογισμικού Dassault Systemes.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS