ΑρχικήinetFacebook Whistleblower: Κατηγορεί την εταιρεία για κερδοσκοπία

Facebook Whistleblower: Κατηγορεί την εταιρεία για κερδοσκοπία

Η ταυτότητα της Whistleblower του Facebook, που δημοσίευσε δεκάδες χιλιάδες σελίδες εσωτερικών ερευνών και εγγράφων και προκάλεσε σάλο τις τελευταίες εβδομάδες, αποκαλύφθηκε το βράδυ της Κυριακής στο “60 Minutes” ως Frances Haugen.

Facebook Whistleblower

Δείτε επίσης: Μποϊκοτάζ στο Facebook γιατί δεν προστατεύει τους χρήστες του

Η 37χρονη πρώην διευθύντρια προϊόντων του Facebook, εργάστηκε για θέματα ακεραιότητας των πολιτών στην εταιρεία και ανέφερε ότι τα έγγραφα δείχνουν πως το Facebook γνωρίζει ότι οι πλατφόρμες του χρησιμοποιούνται για τη διάδοση μίσους, βίας και παραπληροφόρησης και ότι η εταιρεία προσπάθησε να κρύψει αυτά τα στοιχεία.

Αυτό που είδα στο Facebook ξανά και ξανά ήταν ότι υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ του τι είναι καλό για το κοινό και τι είναι καλό για το Facebook και το Facebook ξανά και ξανά επέλεξε να βελτιστοποιείται για τα δικά του συμφέροντα, όπως το να βγάζει περισσότερα χρήματα” δήλωσε η Whistleblower στο” 60 Minutes”.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Haugen κατέθεσε τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες ισχυρίζονται ότι η εταιρεία κρύβει την έρευνα σχετικά με τις ελλείψεις της από τους επενδυτές και το κοινό. Μοιράστηκε επίσης τα έγγραφα με την Wall Street Journal, η οποία δημοσίευσε μια έρευνα πολλών σελίδων που έδειχνε ότι το Facebook γνώριζε τα προβλήματα στις εφαρμογές του, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών επιπτώσεων της παραπληροφόρησης και της βλάβης που προκλήθηκε, ειδικά σε νεαρά κορίτσια, από το Instagram.

Δείτε ακόμα: Facebook: Το Instagram δεν είναι τοξικό για τους εφήβους, όπως λέει η WSJ

Η Haugen, πρόκειται να καταθέσει την Τρίτη ενώπιον της υποεπιτροπής της Γερουσίας για την προστασία των καταναλωτών, την ασφάλεια των προϊόντων και την ασφάλεια των δεδομένων.

«Έχω δει ένα σωρό κοινωνικά δίκτυα και στο Facebook ήταν ουσιαστικά χειρότερα από οτιδήποτε είχα δει πριν», είπε η Haugen, η οποία έχει νωρίτερα εργαστεί για την Google και το Pinterest. «Κάποια στιγμή το 2021, συνειδητοποίησα ότι θα πρέπει να το κάνω αυτό με συστηματικό τρόπο, ότι θα πρέπει να βγάλω αρκετά [έγγραφα] που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι αληθινά».

Facebook

Το Facebook έχει αντιδράσει επιθετικά στις αναφορές, χαρακτηρίζοντας πολλούς από τους ισχυρισμούς “παραπλανητικούς” και υποστηρίζοντας ότι οι εφαρμογές του κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό.

Η Haugen είπε ότι πιστεύει πως ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει μια πλατφόρμα μίσους, αλλά επέτρεψε να γίνουν επιλογές τα αποτελέσματα των οποίων είναι το μίσος και το πολωτικό περιεχόμενο να αποκτά περισσότερη διανομή και μεγαλύτερη προσέγγιση χρηστών“.

Η Facebook Whistleblower, είπε ότι προσλήφθηκε από την εταιρεία το 2019 και ανέλαβε τη δουλειά για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση. Αλλά αφού η εταιρεία αποφάσισε να διαλύσει την ομάδα πολιτικής ακεραιότητας λίγο μετά τις Προεδρικές Εκλογές του 2020, τα συναισθήματά της άρχισαν να αλλάζουν.

Πρότεινε ότι αυτή η απόφαση και οι κινήσεις της εταιρείας να απενεργοποιήσουν άλλα μέτρα προστασίας των εκλογών, όπως εργαλεία πρόληψης παραπληροφόρησης επέτρεψαν στην πλατφόρμα να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην οργάνωση της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Δείτε επίσης: Αξιωματούχοι ασφαλείας προς Γερουσία για εισβολή στο Καπιτώλιο: “Ήταν συντονισμένη επίθεση”

Η Haugen είπε ότι ενώ “κανείς στο Facebook δεν είναι κακόβουλος … τα κίνητρα δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένα“.

Το Facebook κερδίζει περισσότερα χρήματα όταν καταναλώνετε περισσότερο περιεχόμενο. Οι άνθρωποι απολαμβάνουν να ασχολούνται με πράγματα που προκαλούν συναισθηματική αντίδραση“, είπε. «Και όσο περισσότερος θυμός εκτίθεται, τόσο περισσότερο αλληλεπιδρούν και τόσο περισσότερο καταναλώνουν».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS