ΑρχικήinetGaming: H Apple έχει περισσότερα κέρδη από τις Nintendo, Microsoft, Activision και...

Gaming: H Apple έχει περισσότερα κέρδη από τις Nintendo, Microsoft, Activision και Sony

Τα κέρδη της Apple από το gaming φαίνεται να υπερβαίνουν τα κέρδη άλλων μεγάλων εταιρειών, σύμφωνα με μια νέα έκθεση. Συγκεκριμένα, αυτή η έκθεση υποστηρίζει ότι τα κέρδη της Apple από τα παιχνίδια του App Store κατά το οικονομικό έτος 2019, ήταν περισσότερα από τα κέρδη των Nintendo, Microsoft, Activision Blizzard και Sony μαζί.

Δείτε επίσης: Ορισμένοι κάτοχοι Xbox μπορούν τώρα να δοκιμάσουν το cloud gaming στις κονσόλες τους

Apple gaming κέρδη

Οι αγωγές μεταξύ της Epic και της Apple έφεραν στο φως πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες της Apple, λόγω του τεράστιου αριθμού στοιχείων που εμφανίστηκαν και υποβλήθηκαν στο δικαστήριο. Μια έκθεση που εξετάζει ορισμένα από τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν λόγω της αγωγής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα κέρδη της Apple από τα παιχνίδια ξεπέρασαν αυτά άλλων μεγάλων εταιρειών που ασχολούνται επίσης με το gaming.

Ανάλυση της Wall Street Journal δείχνει ότι τα λειτουργικά κέρδη της Apple, που προήλθαν από τα παιχνίδια το 2019, ήταν 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ωστόσο, η Apple είχε πει ότι οι αριθμοί που είχαν κυκλοφορήσει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: Τεχνολογία επόμενης γενιάς στο Chrome 94 beta για καλύτερο gaming

Η έκθεση υποστηρίζει ότι τα κέρδη της Apple, που σχετίζονται με το gaming, είναι περισσότερα από τα λειτουργικά κέρδη (κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου 12 μηνών) των Sony, Activision, Nintendo και Microsoft. Τα δεδομένα για τις τρεις εταιρείες gaming προήλθαν από καταθέσεις των εταιρειών, ενώ το ποσοστό της Microsoft προέκυψε από εκτίμηση αναλυτών.

gaming Nintendo Microsoft Sony

Η Apple δήλωσε ότι τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους που συζητήθηκαν στη δίκη, προέκυψαν από ανάλυση που δεν έλαβε υπόψη πολλά έξοδα που σχετίζονται με το App Store. Στην πραγματικότητα, η ανάλυση περιελάμβανε όλα τα έσοδα που σχετίζονται με το gaming, αλλά μόνο ένα μικρό μέρος του πιθανού κόστους.

Δείτε επίσης: Κίνα για gaming: Τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν μέχρι 3 ώρες/εβδομάδα

Το gaming κομμάτι στο App Store αποτελεί σίγουρα μια σημαντική πηγή εσόδων για την Apple. Οι αναλυτές, έλαβαν υπόψη τα δεδομένα από το Sensor Tower, που εκτιμούσαν ότι η Apple έλαβε έσοδα 15,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το App Store εκείνο το έτος, και ότι το 69% αυτού του ποσού προήλθε από τα παιχνίδια.

Ανεξάρτητα από το πώς έγινε η ανάλυση και αν είναι εντελώς σωστή ή όχι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Apple είναι μια σημαντική δύναμη στο gaming, και πιθανότατα ξεπερνά όντως άλλες μεγάλες εταιρείες, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το gaming, όπως η Sony, η Nintendo και η Activision Blizzard.

Πηγή: AppleInsider

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS