ΑρχικήinetTesla: Κατηγορεί τη Rivian ότι κλέβει εμπορικά μυστικά σχετικά με τις μπαταρίες

Tesla: Κατηγορεί τη Rivian ότι κλέβει εμπορικά μυστικά σχετικά με τις μπαταρίες

Η Tesla επεκτείνει την αγωγή της εναντίον της Rivian κατηγορώντας τη ότι κλέβει εμπορικά μυστικά σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών.

Tesla εμπορικά μυστικά

Η Tesla, η οποία έχει ήδη κάνει μήνυση στη Rivian και σε πρώην υπαλλήλους της που έχουν προσληφθεί από την startup ηλεκτρικών φορτηγών, επεκτείνει τη μήνυσή της κατά της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Tesla: Θα πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια σε πρώην εργαζόμενο

Η εταιρεία του Elon Musk ισχυρίζεται ότι η Rivian κλέβει τα «εμπορικά μυστικά» της Tesla σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών.

Η Rivian είναι μια εταιρεία που έχει κάνει δυναμική είσοδο στη βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων. Η επιτυχία της μπορεί να οφείλεται σε ένα βαθμό στο ότι ακολουθεί τα βήματα της Tesla και κάνει παρόμοιες κινήσεις.

Για παράδειγμα, η Tesla ανέπτυξε το δικό της δίκτυο σταθμών γρήγορης φόρτισης, το δίκτυο Supercharger.

Η Rivian ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του δικού της δικτύου γρήγορης φόρτισης, το οποίο θα επιτρέψει στους κατόχους των οχημάτων της να βασίζονται λιγότερο σε third-party δημόσιους σταθμούς.

Επιπλέον, η Tesla επέλεξε να αναπτύξει το δικό της εταιρικό δίκτυο καταστημάτων και κέντρων εξυπηρέτησης, καθώς και να χρησιμοποιήσει “mobile technicians”.

Νωρίτερα φέτος, η Rivian ανακοίνωσε σχεδόν το ίδιο μοντέλο.

Δείτε επίσης: Tesla: Μηνύει πρώην πελάτες για δυσφήμιση

Tesla Rivian αγωγή

Τέτοιου είδους κινήσεις έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη και την επιτυχία της Tesla και πιθανότατα μπορούν να βοηθήσουν και τη Rivian. Ωστόσο, φαίνεται πως η Tesla έχει αρχίσει να πιστεύει ότι η Rivian δεν ακολουθεί απλά τα βήματά της, αλλά κλέβει εμπορικά μυστικά της.

Πέρυσι, η εταιρεία του Elon Musk κατέθεσε μήνυση κατά της Rivian υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla, προσλαμβάνοντας πρώην υπαλλήλους της και ενθαρρύνοντάς τους να φέρουν έγγραφα της Tesla.

Η Rivian αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Δείτε επίσης: Tesla: Μήνυση από αστυνομικούς για ατύχημα που προκλήθηκε από Model X με Autopilot

Τη στιγμή που η Tesla κατέθεσε την αγωγή, δεν ήταν σαφές ποια ακριβώς εμπορικά μυστικά είχε υποτίθεται κλέψει η Rivian. Ωστόσο, η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίστηκε ότι οι πρώην υπάλληλοί της είχαν στην κατοχή τους “έγγραφα που περιείχαν πολύ σημαντικά εμπορικά μυστικά και εμπιστευτικά μηχανολογικά δεδομένα” όταν πήγαν να εργαστούν στη Rivian.

Η Tesla έχει τώρα επεκτείνει την αγωγή της και αναφέρει πιο συγκριμένα στοιχεία για την κλοπή εμπορικών μυστικών. Η εταιρεία λέει τώρα ότι η Rivian “κλέβει την βασική τεχνολογία για τις μπαταρίες επόμενης γενιάς”.

Η Tesla αποφάσισε να επεκτείνει την αγωγή της σε μια περίοδο που η Rivian ετοιμάζει τις πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού pickup truck R1T.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS