ΑρχικήinetGoogle: 150 εκατομμύρια χρήστες θα εγγραφούν αυτόματα στο 2FA

Google: 150 εκατομμύρια χρήστες θα εγγραφούν αυτόματα στο 2FA

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει αυτόματη εγγραφή 150 εκατομμυρίων λογαριασμών σε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) έως το τέλος του 2021.

2FA

Δείτε επίσης: Google Password Checkup: Πώς να ελέγξετε αν το password σας έχει παραβιαστεί;

Για να προστατεύσετε τους λογαριασμούς Google από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, είναι δυνατό να εγγραφείτε σε μια προαιρετική λειτουργία ασφαλείας που ονομάζεται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), ή όπως θέλει να την ονομάζει η Google, επαλήθευση σε 2 βήματα (2SV).

Όταν το 2FA είναι ενεργοποιημένο σε έναν Google Account και κάποιος συνδεθεί με το σωστό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, του ζητείται μια πρόσθετη μορφή ελέγχου ταυτότητας για να αποδείξει ότι είναι ο κάτοχος του λογαριασμού.

Αυτή η πρόσθετη επαλήθευση μπορεί να γίνει μέσω κωδικού από εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ή SMS, Google Prompt, hardware security key, όπως Yubikey ή Google Titan.

Τον Μάιο, η Google ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την αυτόματη εγγραφή χρηστών σε 2FA για σωστά διαμορφωμένους λογαριασμούς για προστασία από εκτεθειμένα credentials από παραβίαση δεδομένων ή χρήση εύκολων κωδικών πρόσβασης.

Για να εγγραφεί αυτόματα ένας λογαριασμός, θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί μια εφαρμογή της Google που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο ταυτότητας ή μια εφεδρική κινητή συσκευή για ανάκτηση λογαριασμού.

Δείτε επίσης: Η πιο πολύ-αναζητημένη λέξη στο Bing είναι “Google”

150 εκατομμύρια χρήστες θα εγγραφούν αυτόματα στο 2SV

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι θα εγγράψει αυτόματα 150 εκατομμύρια Google Accounts σε 2SV μέχρι το τέλος του έτους.

Η Google λέει ότι αυτοί οι πρόσθετοι λογαριασμοί θα εγγραφούν μόνο εάν διαθέτουν τους “κατάλληλους εφεδρικούς μηχανισμούς” για μετάβαση σε 2SV.

Για όσους δεν μπορούν να εγγραφούν στο 2SV λόγω των διαθέσιμων μεθόδων ελέγχου ταυτότητας, η Google εργάζεται σε άλλες τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτοί οι χρήστες.

Δείτε επίσης: Google DeepMind: Σημαντική πρόοδος στην πρόγνωση καιρού «Nowcasting»

Για να ελέγξετε αν ο λογαριασμός σας έχει τις σωστές ρυθμίσεις για το 2SV, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα Security Checkup στον λογαριασμό σας, οπότε θα δείτε τις διαθέσιμες επιλογές σας.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS