ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Canon δημιούργησε διπλό φακό fisheye για το σύστημα βίντεο VR

Η Canon δημιούργησε διπλό φακό fisheye για το σύστημα βίντεο VR

Η Canon έκανε μια εκπληκτική ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας έναν διπλό φακό, που είναι μέρος ενός ολοκαίνουργιου συστήματος που ονομάζεται EOS VR. Στόχος του είναι ο μετασχηματισμός της εικονικής πραγματικότητας (VR) και της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), κάνοντας τη ροή εργασίας απλούστερη από τα τρέχοντα συστήματα λήψης VR, ενώ παράλληλα παρέχει την ποιότητα μιας mirrorless κάμερας.

Canon

Δείτε επίσης: Η Canon EOS R5 θα είναι η πρώτη mirrorless κάμερα με βίντεο 8K

Το βασικό προϊόν είναι ο χειροκίνητος φακός (1.999 $) RF5.2mm F2.8 L Dual Fisheye, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να τοποθετείται στην κάμερα EOS R5 με δυνατότητα 8K της Canon. Είναι ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο προϊόν, με δύο διογκωμένους φακούς fisheye τοποθετημένους δίπλα -δίπλα. Τοποθετούνται περίπου 60 χιλιοστά μεταξύ τους για να ταιριάζουν με την απόσταση μεταξύ των ματιών των ανθρώπων και να παρέχουν άνετη παράλλαξη για VR και AR.

Ο φακός λειτουργεί μόνο με την EOS R5 της Canon, που επιλέχθηκε για τη δυνατότητα βίντεο 8K. Κατά τη λήψη, προβάλλει δύο κυκλικές εικόνες στον αισθητήρα 45 megapixel της κάμερας. Υποστηρίζει λήψη 190 μοιρών, επιτρέποντας στερεοσκοπικές τρισδιάστατες φωτογραφίες 180 μοιρών ή φωτογραφιών σε ανάλυση έως και 8,192 x 4,096 (8K) για εφαρμογές AR ή VR.

Ο φακός έχει ορισμένα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, όπως έναν δακτύλιο που εστιάζει ταυτόχρονα και τους δύο φακούς και ένα Allen screw που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εστίαση του ενός φακού για να ταιριάζει ακριβώς με τον άλλο. Παρά την περίεργη εμφάνιση, ο φακός είναι αρκετά συμπαγής και όχι πολύ μεγαλύτερος από τον φακό 35mm F1.8 της Canon.

Δείτε ακόμα: Η Canon EOS R έρχεται με eye detection χάρη σε ενημέρωση firmware

Η Canon εργάζεται επίσης σε μια ενημέρωση firmware για την R5 με νέες δυνατότητες για την υποστήριξη του φακού και του συστήματος ​​EOS VR.

διπλό φακό

Επιπλέον, η Canon δημιούργησε τις δικές της εφαρμογές EOS VR Utility και EOS VR Plugin, η καθεμία διαθέσιμη με συνδρομή για 5 $ το μήνα (με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο). Η εφαρμογή VR Utility αναστρέφει τις στερεοφωνικές εικόνες από αριστερά προς τα δεξιά και τις μετατρέπει από κυκλική σε τετράγωνη εικόνα “ίσου ορθογώνιου” που μπορεί να προβληθεί σε VR headsets. Προσφέρει επίσης εργαλεία γρήγορης επεξεργασίας, όπως περικοπή κλιπ και εφαρμογή LUT, ενώ σας επιτρέπει να αλλάξετε σε προκαθορισμένες αναλύσεις και τύπους αρχείων (DPX, Pro Res, H264, κ.λπ.) πριν από την εξαγωγή.

Όλο το σύστημα δεν είναι φθηνό, αφού θα χρειαστεί να πληρώσετε $ 1.999 για τον φακό και $ 3.899 αν δεν έχετε ήδη την κάμερα R5, συνολικά $ 5.898. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο εξειδικευμένος και ασυνήθιστος είναι ο φακός, κοστίζει λιγότερο από το αναμενόμενο. Υπάρχει επίσης το ζήτημα της υπερθέρμανσης της R5 που περιορίζει τους χρόνους εγγραφής 8K στα 20 λεπτά, με περίοδο ανάκτησης 10 λεπτών. Μπορείτε να το βελτιώσετε καταγράφοντας 8K σε μια εξωτερική συσκευή εγγραφής Ninja V+ RAW, αλλά αυτό θα προσθέσει άλλα 1.500 $ στο κόστος σας.

Δείτε επίσης: Νορβηγία: Έχει τελικά επαναπροσδιορίσει τον Covid-19 ως γρίπη;

Παρόλα αυτά, φαίνεται πολύ ελπιδοφόρο για την παραγωγή εικονικής πραγματικότητας, η οποία έχει ανέβει σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Ο φακός και το σύστημα EOS VR αναμένεται να φτάσουν στα τέλη Δεκεμβρίου 2021.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS