ΑρχικήinetΗΠΑ: Η Tesla ξεκινά την «ευρύτερη κυκλοφορία» του Full Self-Driving Beta

ΗΠΑ: Η Tesla ξεκινά την «ευρύτερη κυκλοφορία» του Full Self-Driving Beta

Η Tesla ξεκίνησε την «ευρύτερη κυκλοφορία» του Full Self-Driving Beta στις ΗΠΑ, η οποία αποτελείται από το να επιτρέπεται σιγά σιγά σε περισσότερους ιδιοκτήτες να κάνουν λήψη με βάση την «βαθμολογία ασφαλείας της οδήγησης» τους.

Tesla

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Tesla Cyberquad θα είναι το ασφαλέστερο ATV

Tesla Full Self-Driving Beta

Το Full Self-Driving Beta (FSD) της Tesla επιτρέπει στα οχήματα της Tesla να οδηγούνται μόνα τους τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο και στους δρόμους της πόλης, εισάγοντας απλώς μια θέση στο σύστημα πλοήγησης, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται σύστημα υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2, καθώς απαιτεί την συνεχή επίβλεψη του οδηγού. Ο οδηγός παραμένει υπεύθυνος για το όχημα και πρέπει να κρατήσει τα χέρια του στο τιμόνι, έτοιμος να πάρει τον έλεγχο.

Με την πάροδο των ετών, η Tesla έχει κυκλοφορήσει ορισμένες λειτουργίες όπως το  Autopilot για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και το Smart Summon για στάθμευση που αποτελούν κομμάτια των λύσεων αυτόνομης οδήγησης, αλλά το FSD Beta τα συνδέει μαζί σε μια ολοκληρωμένη λύση.

Ωστόσο, υπό τη σημερινή του μορφή, η λύση end-to-end εξακολουθεί να μην θεωρείται αρκετά ασφαλής για χρήση χωρίς την επίβλεψη του οδηγού, και ως εκ τούτου, δεν είναι πραγματικά αυτόνομη οδήγηση.

Η Tesla ελπίζει να το βελτιώσει με την πάροδο του χρόνου με software updates και τελικά να αποδείξει ότι είναι αρκετά ασφαλές ώστε να μην απαιτεί την προσοχή του οδηγού.

Δείτε επίσης: Tesla: Μεταφέρει την έδρα της στο Austin του Texas

Ευρεία κυκλοφορία Tesla FSD Beta

Εν τω μεταξύ, η Tesla δοκιμάζει το software μέσω του προγράμματος πρώιμης πρόσβασης τους τελευταίους 12 μήνες.

Το πρόγραμμα αποτελείται από περίπου 2.000 άτομα – κυρίως εργαζόμενους και μερικούς ιδιοκτήτες που επέλεξε η Tesla.

Τώρα, η Tesla μεταβαίνει σε μια «ευρύτερη κυκλοφορία» του Full Self-Driving Beta.

Είναι κάτι που καθυστέρησε αρκετές φορές τους τελευταίους έξι μήνες και άλλαξε και τη μορφή του.

Πήγε από ένα απλό “κουμπί λήψης” που θα επέτρεπε σε άτομα που αγόρασαν το πακέτο Full Self-Driving να κατεβάσουν το πιο πρόσφατο λογισμικό σε ένα “κουμπί αιτήματος” που ξεκινά με μια περίοδο ελέγχου της οδήγησης σας με βάση ορισμένες παραμέτρους και σας προσθέτει σε μια λίστα για να πάρετε το νέο λογισμικό – αν τα καταφέρετε.

Αυτή η «βαθμολογία ασφαλείας» που έκρινε την οδήγησή σας ήταν ενεργή τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τώρα η Tesla αρχίζει να ωθεί το FSD Beta σε εκείνους με την καλύτερη βαθμολογία.

Δείτε επίσης: Η GM θέλει να ξεπεράσει την Tesla στις πωλήσεις EV

Υποτίθεται ότι θα ερχόταν την Παρασκευή με την έκδοση του Tesla v10.2 του FSD Beta, αλλά ο Musk επιβεβαίωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να κυκλοφορεί την ενημέρωση σήμερα νωρίς το πρωί:

Ο Musk δεν επιβεβαίωσε πόσα άτομα θα την λάβουν, αλλά στο παρελθόν είχε πει ότι θα ήταν περίπου 1.000 την ημέρα.

Η ενημέρωση έρχεται στην ενημερωμένη έκδοση λογισμικού 2021.32.25.

Η ενημέρωση θα πρέπει αργότερα να διαδοθεί στους ιδιοκτήτες της Tesla που αγόρασαν FSD και έχουν υψηλή βαθμολογία οδήγησης.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS