ΑρχικήinetΤο Bitcoin θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική κατάρρευση

Το Bitcoin θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική κατάρρευση

Ένας ανώτερος υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας προειδοποίησε ότι τα ψηφιακά νομίσματα όπως το bitcoin θα μπορούσαν να προκαλέσουν οικονομική κατάρρευση.

Bitcoin

Δείτε επίσης: Η εταιρεία του George Soros έχει στην κατοχή της Bitcoin

Παρομοιάζοντας την ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων με την σπειροειδή αξία των στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ πριν από το οικονομικό κραχ του 2008, ο αναπληρωτής κυβερνήτης Sir Jon Cunliffe είπε ότι υπάρχει κίνδυνος οι χρηματοπιστωτικές αγορές να κλονιστούν σε λίγα χρόνια από ένα γεγονός παρόμοιου μεγέθους.

Το Bitcoin και ο κοντινότερος αντίπαλός του, το Ethereum, έπεσαν σε αξία νωρίτερα μέσα στην χρονιά, αλλά ανέκτησαν έδαφος για να φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Μόλις πριν από πέντε χρόνια ένα bitcoin είχε αξία περίπου $ 700 σε σύγκριση με $ 56.000 σήμερα. Το Ethereum έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε αξία από τον Ιούλιο και έχει φτάσει στα 3.500 δολάρια.

Ο Cunliffe έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην παρακολούθηση των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια ως σύμβουλος στο συμβούλιο χρηματοοικονομικής σταθερότητας του G20 και στο γενικό συμβουλευτικό όργανο των κεντρικών τραπεζών, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών με έδρα τη Γενεύη.

Δείτε επίσης: Twitter Tips: Οι χρήστες μπορούν να πληρώνουν τους creators με bitcoin

Ένας πολύ σεβαστός πρώην mandarin του Whitehall με επαφές σε κύκλους πολιτικών και κεντρικών τραπεζών, η προειδοποίησή του είναι πιθανό να τραβήξει την προσοχή των ανώτερων αξιωματούχων του ταμείου στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουάσινγκτον και το Τόκιο.

Τα νομίσματα κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν σε αξία περίπου 200% φέτος, από μόλις 800 δισ. δολάρια σε 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια και αυξήθηκαν από τα 16 δισ. δολάρια πριν από πέντε χρόνια.

Ο Cunliffe είπε ότι ενώ η χρηματοπιστωτική βιομηχανία ήταν πιο ισχυρή από ό, τι το 2008 και ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι επιφυλακτικές για την υπερβολική αντίδραση σε χρηματοοικονομικές καινοτομίες, υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για τους εμπόρους που χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα που μπορεί να είναι άχρηστα για μια νύχτα.

Η κερδοσκοπία στα στεγαστικά δάνεια χαμηλού ύψους στις ΗΠΑ προήλθε από νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που χρησιμοποιούσαν στεγαστικά δάνεια με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Ο Cunliffe είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι κερδοσκόποι άρχισαν να δανείζονται χρήματα για να αγοράσουν crypto assets, αυξάνοντας τον κίνδυνο συντριβής που μολύνει το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Προς το παρόν, οι έρευνες έδειξαν ότι οι δαπάνες για κρυπτονομίσματα υποστηρίζονταν με δανεισμένα κεφάλαια περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, υπήρχαν ενδείξεις ότι οι έμποροι κερδοσκοπούν όλο και περισσότερο τη μελλοντική αξία των ψηφιακών νομισμάτων.

Είπε ότι οι έμποροι στο Χρηματιστήριο του Σικάγου διαχειρίζονταν 2 δισεκατομμύρια δολάρια crypto purchases την ημέρα και ότι η δημοτικότητα των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης προσελκύει κεφάλαια κινδύνου και άλλους κερδοσκόπους.

Δείτε επίσης: Το Bitcoin.org χακαρίστηκε για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη απάτη!

Υπήρξε επίσης μια αυξανόμενη σύγκρουση μεταξύ της ανάγκης ανάπτυξης προτύπων σε μια «επίπονη, προσεκτική διαδικασία» και της ταχείας ανάπτυξης των ψηφιακών συναλλαγών.

Ο Cunliffe είπε ότι οι οδηγίες που εκπονήθηκαν από τους φορείς που ρυθμίζουν τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές χρειάστηκαν δύο χρόνια για να γραφτούν, κατά τη διάρκεια του οποίου οι πλατφόρμες συναλλαγών για ψηφιακά νομίσματα επεκτάθηκαν δεκαέξι φορές.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS