ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΠροειδοποίηση προς οδηγούς: Μην εμπιστεύεστε τη νέα τεχνολογία

Προειδοποίηση προς οδηγούς: Μην εμπιστεύεστε τη νέα τεχνολογία

Ανεξάρτητες δοκιμές σύγχρονων χαρακτηριστικών ασφαλείας διαπίστωσαν ότι η νέα τεχνολογία αυτοκινήτων ενδέχεται να μην μπορεί να αποτρέψει τις συγκρούσεις άμα ο καιρός είναι βροχερός.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Μπορείτε να αποθηκεύσετε το δίπλωμα οδήγησης στο iPhone

τεχνολογία οδηγούς

Δείτε επίσης: Άδεια οδήγησης στο Apple Wallet: Από ποια κράτη ξεκινά η διαθεσιμότητα του feature;

Τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα διαθέτουν αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και προειδοποιητικές συγκρούσεις ικανές να αναγνωρίζουν πιθανούς κινδύνους και να χρησιμοποιούν αυτόματα τα φρένα για να αποτρέψουν ένα ατύχημα.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί κάμερες και ραντάρ για να αναζητήσει κινδύνους όπως σταματημένα οχήματα ή πεζούς και προειδοποιεί τους οδηγούς για τον επικείμενο κίνδυνο πριν φρενάρει.

Η Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων εξέτασε το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και άλλα χαρακτηριστικά, όπως η βοήθεια για τη διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας κανόνια νερού για να προσομοιώσει τις κακές καιρικές συνθήκες.

Η ένωση διαπίστωσε ότι τα νέα αυτοκίνητα που ταξίδευαν σε βροχερό καιρό με ταχύτητα 56 μίλια/ώρα δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν τα σταματημένα αυτοκίνητα στο ένα τρίτο (33%) του χρόνου, οδηγώντας σε συγκρούσεις που έπρεπε να αποφευχθούν.

Οι δοκιμαστές διαπίστωσαν ότι η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας απέτυχε σχεδόν στο 70% των περιπτώσεων.

Ο Greg Brannon, διευθυντής μηχανικών αυτοκινήτων και βιομηχανικών σχέσεων για την AAA (American Automobile Association), είπε ότι οι δοκιμές έδειξαν ότι η σύγχρονη τεχνολογία δεν υποκαθιστά την κανονική οδήγηση σε επικρατούσες συνθήκες.

Δείτε επίσης: Όταν η οδήγηση είναι μερικώς αυτοματοποιημένη, οι άνθρωποι οδηγούν περισσότερο

Ο εκπρόσωπος της AAA (American Automobile Association) είπε επίσης ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα συστήματα ασφαλείας είναι αποτελεσματικά σε βροχερό καιρό.

«Τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων βασίζονται σε αισθητήρες και κάμερες για να βλέπουν τις οδικές σηματοδοτήσεις, άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και εμπόδια στο δρόμο. Έτσι, φυσικά, είναι πιο ευάλωτοι σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η βροχή», είπε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι δεν οδηγούν πάντα με τέλειο, ηλιόλουστο καιρό, οπότε πρέπει να επεκτείνουμε τις δοκιμές και να λάβουμε υπόψη πράγματα που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους οδήγηση.»

Πηγή πληροφοριών: news.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS