ΑρχικήinetΟ CEO της Intel δεσμεύεται να «προκαλέσει» τη Nvidia

Ο CEO της Intel δεσμεύεται να «προκαλέσει» τη Nvidia

Η Intel έχει εμπλακεί σε μια μακροχρόνια μάχη με τον κύριο ανταγωνιστή στον χώρο του desktop, την AMD η οποία έχει δει την εύνοια της αγοράς τον τελευταίο καιρό. Η σειρά Ryzen οδήγησε την Intel στο προσκήνιο, αλλά καθώς η εταιρεία πλησιάζει να λανσάρει τους επεξεργαστές Alder Lake για να ισοπεδώσει τους όρους ανταγωνισμού και να ανακτήσει κάποιο μερίδιο σε μια αγορά που ήταν κάποτε κυρίαρχη, ετοιμάζονται επίσης να κερδίσουν σε έναν άλλο έντονα ανταγωνιστικό κλάδο.

Δείτε επίσης: Intel Alder Lake CPU 12ης γενιάς: Ημερομηνία κυκλοφορίας & δυνατότητες

Intel Nvidia

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο CRN που έδωσε ο CEO της Intel Pat Gelsinger, έδωσε έμφαση στην επικείμενη μάχη με τη Nvidia. Προχωρώντας, ένας τρόπος που η Intel σχεδιάζει να διαφοροποιηθεί από τον γίγαντα της GPU είναι να είναι «πολύ πιο φιλική προς το οικοσύστημα» όσον αφορά το software που υποστηρίζει τα components του.

Το oneAPI είναι ένα ανοιχτό μοντέλο προγραμματισμού που καλύπτει διαφορετικούς τύπους αρχιτεκτονικών, το οποίο περιλαμβάνει προϊόντα silicon της Intel, όπως CPU, GPU και FPGA.

Δείτε επίσης: Η Intel λανσάρει τον επόμενης γενιάς νευρομορφικό επεξεργαστή

Απευθυνόμενος στην “μη εστιασμένη” επιχείρηση graphics της Intel, ο Gelsinger τόνισε ότι οι προσπάθειες της εταιρείας στην αγορά GPU πρέπει να ξεπεράσουν τα χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και τη δύναμη, τα οποία πρέπει να προσφέρονται σε συναρπαστικές τιμές για τον καταναλωτή.

Ο Gelsinger απέδωσε την επιτυχία της Nvidia σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία της λειτούργησε την εταιρεία την τελευταία δεκαετία, αλλά επεσήμανε επίσης το πώς “στάθηκαν πραγματικά τυχεροί” στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Intel κυνήγησε έναν πρώην κορυφαίο αρχιτέκτονα GPU στην AMD, τον Vineet Goel, για να επιβλέψει την αρχιτεκτονική Xe GPU της, στην οποία θα βασίζονται τα μελλοντικά προϊόντα GPU. Θα ηγηθεί μιας ομάδας αρχιτεκτόνων και μηχανικών σχεδιασμού στην “αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό και την επαλήθευση του χάρτη πορείας Xe IP της Intel”.

Δείτε επίσης: Microsoft: Προβλήματα των Windows 11 με τα VirtualBox & Intel Killer

Η Intel θα πρέπει πραγματικά να δουλέψει πάρα πολύ εάν θέλει να κάνει την διαφορά στην αγορά των γραφικών. Η Nvidia έχει εδραιώσει μια σταθερή βάση στον κλάδο, με την AMD να είναι ένας ισχυρός δεύτερος παίκτης – για να μην αναφέρουμε την κυριαρχία της μεταξύ των κατασκευαστών τσιπ.

Ωστόσο, η Intel ξεκινάει καλά αν κρίνουμε από την προσδοκία πίσω από τις επερχόμενες κάρτες γραφικών Xe-HPG. Όσον αφορά τη μάχη με την AMD, ο Gelsinger πιστεύει ότι η επιτυχία που είδε ο αντίπαλός της τα τελευταία χρόνια δεν θα διαρκέσει λόγω της επερχόμενης κυκλοφορίας των Alder Lake και Sapphire Rapids.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS