ΑρχικήSecurityΣυνελήφθησαν 9 άτομα που παρίσταναν τους τραπεζικούς υπαλλήλους

Συνελήφθησαν 9 άτομα που παρίσταναν τους τραπεζικούς υπαλλήλους

Η Ολλανδική Αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα για στοχοποίηση και κλοπή χρημάτων από ηλικιωμένους, υποδυόμενοι τραπεζικούς υπαλλήλους.

Η ομάδα των απατεώνων, πέντε άνδρες και τέσσερις γυναίκες ηλικίας 20 έως 27 ετών, συνελήφθησαν μεταξύ 14 Σεπτεμβρίου και 19 Οκτωβρίου 2021.

τραπεζικούς υπαλλήλους

Δείτε επίσης: Αγοραστές NFTs εξαπατήθηκαν με rug pull από τα Evolved Apes NFTs

Θύματα που πραγματοποιούν μόνα τους τις μεταφορές χρημάτων

Οι απατεώνες αντιμετωπίζουν τώρα ποινικές κατηγορίες για απάτη πολλαπλών στόχων ενώ παρίσταναν τους τραπεζικούς υπαλλήλους σε τηλεφωνικές κλήσεις όπου χρησιμοποιούσαν caller ID spoofing για να φαίνεται ότι κάλεσαν από πραγματικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ολλανδία.

Στις επιθέσεις τους, ενημέρωναν τα θύματά τους για δήθεν ύποπτες συναλλαγές που σχετίζονται με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το σενάριο που παρουσιάστηκε στα θύματα είναι ότι οι λογαριασμοί τους έχουν παραβιαστεί και έτσι για λόγους ασφάλειας, χρειάστηκε να μεταφέρουν ό, τι είχε απομείνει σε ένα ασφαλές «vault account».

Στην πραγματικότητα, τα θύματα απλώς μετέφεραν τα χρήματά τους στους λογαριασμούς των χάκερ και δεν είχαν καμία επιλογή να τα ανακτήσουν.

Η ολλανδική αστυνομία λαμβάνει καθημερινά περισσότερες από 200 αναφορές για περιστατικά αυτού του είδους, γεγονός που είναι ενδεικτικό του μεγέθους της συγκεκριμένης απάτης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των απατεώνων, η αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε μετρητά, επώνυμα ρούχα και hardware.

Δείτε επίσης: Διεθνές κύκλωμα απάτης έκλεψε εκατομμύρια από μέλη του στρατού

τραπεζικούς υπαλλήλους

Επιπλέον, οι ερευνητές κατάφεραν να παγώσουν cryptocurrency assets στα οποία οι ύποπτοι είχαν επενδύσει μερικά από τα κλεμμένα κεφάλαια.

Η ολλανδική αστυνομία έστειλε και μηνύματα WhatsApp στις επαφές των συλληφθέντων προειδοποιώντας τους για τη διάπραξη παρόμοιων εγκλημάτων.

Ως τρόπος αποθάρρυνσης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, οι ολλανδικές αρχές επιβολής του νόμου άρχισαν πρόσφατα να στέλνουν μηνύματα στους επίδοξους εγκληματίες ότι παρακολουθούνται.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Ολλανδική Αστυνομία άρχισε να δημοσιεύει προειδοποιήσεις σε ρωσικά και αγγλόφωνα hacking forums προειδοποιώντας τα μέλη να μην διαπράξουν κάποιο κυβερνοέγκλημα καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους.

Δείτε επίσης: Το Bitcoin.org χακαρίστηκε για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη απάτη!

Η ολλανδική αστυνομία δίνει τις ακόλουθες συμβουλές για το πώς να προστατευτείτε από τραπεζικούς απατεώνες:

  • Λάβετε υπόψη ότι κανένας τραπεζικός υπάλληλος δεν θα σας ζητήσει ποτέ να μοιραστείτε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό σας.
  • Εάν κάποιος τηλεφωνήσει για να σας ζητήσει να μεταφέρετε χρήματα για οποιονδήποτε λόγο, είναι απάτη.
  • Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταστήσετε ή/και να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε άλλο εκτός από την επίσημη εφαρμογή της τράπεζας.
  • Μην δίνετε κωδικούς PIN ή e-banking λογαριασμούς σε κανέναν.
  • Η κάρτα σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν κλαπεί, εφόσον το τσιπ δεν έχει κοπεί στη μέση.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS