ΑρχικήinetΗ Google ξαναχάνει την μάχη με την ΕΕ για αντιμονοπωλιακή παραβίαση

Η Google ξαναχάνει την μάχη με την ΕΕ για αντιμονοπωλιακή παραβίαση

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δίκιο που επέβαλε πρόστιμο στην Google για αντιμονοπωλιακή παραβίαση – κάτι που αντιπροσωπεύει μια στιγμή ορόσημο για την πολιτική της ΕΕ που θα μπορούσε να επηρεάσει τα επιχειρηματικά μοντέλα μεγάλων τεχνολογικών παικτών.

Δείτε επίσης: Google Project Relate: Βοηθά άτομα με αναπηρίες με προβλήματα ομιλίας

Google ΕΕ αντιμονοπωλιακή παραβίαση Google

Δείτε επίσης: Η Google εξηγεί γιατί ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων του Pixel 6 είναι δυσλειτουργικός

Η απόφαση έρχεται αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, δήλωσε το 2017 ότι η Google είχε ευνοήσει τις δικές της υπηρεσίες σύγκρισης αγορών και επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων. Η μονάδα Alphabet της Google αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς χρησιμοποιώντας το δεύτερο μεγαλύτερο δικαστήριο της ΕΕ.

«Το Γενικό Δικαστήριο διαπιστώνει ότι, ευνοώντας τη δική της υπηρεσία σύγκρισης αγορών στις σελίδες γενικών αποτελεσμάτων της μέσω πιο ευνοϊκής εμφάνισης και τοποθέτησης, ενώ υποβιβάζει τα αποτελέσματα από ανταγωνιστικές υπηρεσίες σύγκρισης σε αυτές τις σελίδες μέσω αλγορίθμων κατάταξης, η Google επί της ουσίας νίκησε από τον ανταγωνισμό», ανέφερε το δικαστήριο σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Επιπλέον, το δικαστήριο επιβεβαίωσε και το πρόστιμο στα 2,42 δισ. ευρώ. «Το Γενικό Δικαστήριο ολοκληρώνει την ανάλυσή του διαπιστώνοντας ότι το ποσό της χρηματικής ποινής που επιβλήθηκε στην Google δεν αλλάζει», πρόσθεσε το δικαστήριο.

Δείτε επίσης: Google: Θέλει να συνεργαστεί ξανά με το Πεντάγωνο παρά τις ανησυχίες υπαλλήλων

Στην ετυμηγορία της Τετάρτης μπορεί να ασκηθεί έφεση και να παραπεμφθεί στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ αποφαίνεται για μια αντιμονοπωλιακή υπόθεση που ασκήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απευθύνεται σε έναν τεχνολογικό κολοσσό.

Πως επηρεάζονται οι Big Tech;

Η ΕΕ συζητά επί του παρόντος πώς να ενισχύσει το εγχειρίδιο κανόνων της για να διασφαλίσει δικαιότερο ανταγωνισμό στα 27 κράτη μέλη.

Ο Thomas Vinje, αντιμονοπωλιακός εταίρος στη δικηγορική εταιρεία Clifford Chance, είπε στο CNBC την Τρίτη ότι η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου «θα βάλει αέρα στα πανιά του DMA [Digital Markets Act]».

Το DMA είναι ένα από τα μεγάλα νομοθετικά κομμάτια που επεξεργάζεται η ΕΕ και το οποίο, όταν εγκριθεί, θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει κάθε συμπεριφορά που δημιουργεί θέματα στις ευρωπαϊκές αγορές. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές σε τμήματα των επιχειρηματικών μοντέλων των τεχνολογικών κολοσσών.

Μία από τις πιθανές αλλαγές είναι ο τερματισμός της αυτο-προτίμησης. Η ιδέα είναι να δώσουμε στους μικρότερους προγραμματιστές εφαρμογών την ίδια ευκαιρία να βρεθούν και να επιλεγούν από τους καταναλωτές. Οι νομοθέτες εξετάζουν και τον περιορισμό της στοχευόμενης διαφήμισης για να προσφέρουν περισσότερη ιδιωτικότητα στους χρήστες. Και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των Big Tech.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS