ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Το "The Tree of Life" θα μας φτάσει σε έναν άλλο...

NASA: Το “The Tree of Life” θα μας φτάσει σε έναν άλλο πλανήτη

Ένα διαστημόπλοιο σε χαμηλή τροχιά στη Γη που τραγουδά ένα ντουέτο με τα δέντρα κάτω στη Γη μοιάζει με σκηνή από μια παράξενη ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αλλά αν μια ομάδα επιστημόνων και καλλιτεχνών της NASA βρουν τον τρόπο να το πραγματοποιήσουν, θα είναι μια πραγματική συνεργασία που θα διαρκέσει δύο αιώνες.

Δείτε επίσης: NASA: Αναβάλλει για το 2025 την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

NASA

Δείτε επίσης: Ηλιακός ανιχνευτής της NASA βομβαρδίζεται από εκρήξεις πλάσματος

Το teamup των δέντρων και της μηχανής, ένα δημόσιο έργο τέχνης/επιστήμης που ονομάζεται The Tree of Life, «συνδέει τη Γη με το διάστημα μέσω ενός τραγουδιού, το οποίο στέλνεται μέσω ραδιοκυμάτων μεταξύ ενός διαστημόπλοιου σε τροχιά και ενός απίθανου τεχνολογικού στοιχείου: ενός συνόλου live δέντρων που έχουν ενεργοποιηθεί για να λειτουργούν ως μεγάλα, ζωντανά συστήματα κεραιών», αναφέρεται στην περιγραφή του εναρκτήριου έργου από το Space Song Foundation. Πρόκειται για έναν νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στο σχεδιασμό και την κατασκευή βιώσιμης τεχνολογίας που υποστηρίζει διαστημικές αποστολές μεγάλης εμβέλειας.

Οι ψηφιακοί αισθητήρες θα λάβουν τις αλλαγές στο περιβάλλον των δέντρων και το προσαρμοσμένο λογισμικό θα μεταφράσει αυτά τα σημεία δεδομένων σε ηχητικές συχνότητες που μεταδίδονται στο μικρό, μακρινό διαστημόπλοιο. Με τη σειρά του, το σκάφος με τη σειρά του θα μεταδίδει δεδομένα σχετικά με τη δική του επιχειρησιακή ικανότητα.

Το Tree of Life ξεκίνησε ως μέρος μιας πρωτοβουλίας για το σχεδιασμό ενός πιθανού μελλοντικού διαστημικού σκάφους για να φτάσει στον Proxima B, έναν εξωπλανήτη 4,2 έτη φωτός μακριά που φαίνεται να έχει τοποθετηθεί για να φιλοξενήσει πιθανή ζωή. Το να διανύσετε αυτή την απόσταση θα χρειαζόταν περίπου 6.300 χρόνια με την τρέχουσα τεχνολογία, γι’ αυτό οι επιστήμονες εξετάζουν καινοτομίες που υπερβαίνουν τα όρια της μακροζωίας της τεχνολογίας. Οι καλλιτέχνες τους βοηθούν να το κάνουν δημιουργικά.

Οι καλλιτέχνες που ασχολούνται με το Space Song Foundation θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει σχεδόν οποιοδήποτε αντικείμενο για το επίγειο κομμάτι του πειραματικού συστήματος επικοινωνίας τους. Γιατί λοιπόν δέντρα; Γιατί (θα έπρεπε) να συνεχίσουν να υπάρχουν για πολλές δεκαετίες και μπορούν να πουν μια μεγαλύτερη ιστορία για τη ζωή στον πλανήτη μας.

Δείτε επίσης: Τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται στη Γη – Θα ζήσουμε, λέει η NASA

Αλλά ενώ τα δέντρα είναι έτοιμα για το όλο εγχείρημα, το διαστημόπλοιο στο κέντρο του ακουστικού πειράματος δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη.

Ο Steve Matousek, διευθυντής προηγμένων ιδεών στο Εργαστήριο Καινοτομίας της NASA JPL, λέει ότι η ομάδα θα αρχίσει να δοκιμάζει πρωτότυπα βασισμένα μέσα τον επόμενο χρόνο. Με την ελπίδα να λειτουργεί συνεχώς για 200 χρόνια, το διαστημόπλοιο θα ωθούσε τους περιορισμούς της τεχνολογικής απαρχαιότητας πέρα ​​από την περιορισμένη διάρκεια ζωής των κινητών τηλεφώνων, των tablet και των φορητών υπολογιστών που κατοικούν σήμερα στη Γη.

Το Space Song Foundation συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή χρήματα για το Tree of Life στο Kickstarter, όπου το έργο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 11.500 $ από τον στόχο του που είναι $15.000, ενώ απομένουν τρεις ημέρες για την εκστρατεία.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τα δύο πρώτα δέντρα θα αρχίσουν να «τραγουδούν» σε δημόσιους χώρους στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, με τους ομιλητές να μεταδίδουν το ντουέτο σε πραγματικό χρόνο. Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν στο Kickstarter θα διατεθούν για τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη σύνδεση των δύο δέντρων.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS