ΑρχικήinetFacebook, Messenger και Instagram ίσως δεν λάβουν την κρυπτογράφηση end-to-end από προεπιλογή...

Facebook, Messenger και Instagram ίσως δεν λάβουν την κρυπτογράφηση end-to-end από προεπιλογή μέχρι το 2023

Η Meta, φαίνεται ότι δεν σκοπεύει να διαθέσει από προεπιλογή την κρυπτογράφηση end-to-end (E2EE) στο Messenger και το Instagram μέχρι το 2023, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον The Guardian.

κρυπτογράφηση end-to-end

Δείτε επίσης: Instagram: Λανσάρει νέο τρόπο ταυτοποίησης με video selfies

Η εταιρεία συγχώνευσε τις συνομιλίες Messenger και Instagram πέρυσι, ως μέρος του σχεδίου της να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων σε όλες τις πλατφόρμες της. Και ενώ τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Messenger και του Instagram μπορούν να είναι E2EE, αυτή η επιλογή δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και πιθανότατα δεν θα είναι μέχρι κάποια στιγμή το 2023. Το WhatsApp υποστηρίζει ήδη την κρυπτογράφηση end-to-end από προεπιλογή.

Σε μια ανάρτηση στην The Telegraph, η Antigone Davis, επικεφαλής ασφάλειας της Meta, αποδίδει την καθυστέρηση σε ανησυχίες για την ασφάλεια των χρηστών. Δεδομένου ότι το E2EE σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης θα βλέπουν τις συνομιλίες τους, η Davis λέει ότι η Meta θέλει να διασφαλίσει ότι αυτό δεν παρεμβαίνει στην ικανότητα της πλατφόρμας να βοηθά στην παύση της εγκληματικής δραστηριότητας. Μόλις η κρυπτογράφηση end-to-end γίνει διαθέσιμο από προεπιλογή, η Davis σημειώνει ότι η εταιρεία θα “χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό μη κρυπτογραφημένων δεδομένων στις εφαρμογές της, πληροφορίες λογαριασμού και αναφορές από χρήστες” για να τους διατηρήσει ασφαλείς, ενώ “βοηθά τις προσπάθειες δημόσιας ασφάλειας“.

Δείτε ακόμα: Facebook Messenger/Instagram: Χρήστες ανέφεραν προβλήματα σύνδεσης

προεπιλογή

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου νωρίτερα φέτος, η Meta είπε ότι η προεπιλεγμένη E2EE θα γίνει διαθέσιμη στο Instagram και το Messenger «κάποια στιγμή το 2022 το νωρίτερο». Αλλά τώρα, η Davis λέει ότι η εταιρεία θέλει να «το κάνει σωστά», οπότε σχεδιάζει να καθυστερήσει το ντεμπούτο του χαρακτηριστικού μέχρι το 2023.

Επίσης το 2023, θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ο οποίος θα απαιτεί από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να προστατεύουν τα παιδιά, καθώς και να αντιμετωπίζουν έγκαιρα το καταχρηστικό περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια του Facebook να ενεργοποιήσει το E2EE από προεπιλογή, καθώς η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Priti Patel, έχει επικρίνει τη χρήση του στο παρελθόν. Σύμφωνα με μια αναφορά του BBC, η Patel ισχυρίζεται ότι η κρυπτογράφηση end-to-end θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολη την πρόληψη της κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο, δηλώνοντας: «Δυστυχώς, σε μια εποχή που πρέπει να λάβουμε περισσότερη δράση… Το Facebook εξακολουθεί να επιδιώκει σχέδια E2EE που βάζουν το καλό, την εργασία και την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί σε κίνδυνο».

Δείτε επίσης: Facebook: Θέλει να δώσει περισσότερο έλεγχο του περιεχομένου του News Feed στους χρήστες

Πέρυσι, οι ΗΠΑ προσχώρησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, την Ινδία και την Ιαπωνία σε μια πρόσκληση να δώσουν στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου πρόσβαση κρυπτογράφησης backdoor, η οποία θα επέτρεπε στις αρχές να βλέπουν κρυπτογραφημένα μηνύματα και αρχεία εάν εκδοθεί ένταλμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS