ΑρχικήinetΓιατί μια φρυγανιέρα του 1949 είναι πιο έξυπνη από οποιαδήποτε σημερινή

Γιατί μια φρυγανιέρα του 1949 είναι πιο έξυπνη από οποιαδήποτε σημερινή

Ήταν το 1948, όταν ο μηχανικός της Sunbeam Ludvik J. Koci, εφηύρε την τέλεια φρυγανιέρα, όπου η απλή τοποθέτηση μιας φέτας ψωμιού σε μία από τις δύο υποδοχές της θα είχε ως αποτέλεσμα ένα νόστιμο κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί. Δεν είχε κουμπί, δεν είχε μοχλό, δεν απαιτούσε καμία άλλη ενέργεια.

φρυγανιέρα

Δείτε επίσης: Comcast: Πώς μετατρέπεται ένα τηλεκοντρόλ σε συσκευή κατασκοπείας;

Όταν μία φέτα ψωμί τοποθετούνταν σε αυτήν την τοστιέρα, γλιστρούσε προς τα κάτω με μια σειρά από έξυπνα σχεδιασμένους μοχλούς που είχαν αρκετή τάση για να χαμηλώσουν και να σηκώσουν δύο φέτες μόνοι τους. Επιπλέον, ένας μηχανικός θερμοστάτης μέσα, σταματούσε το ψήσιμο του ψωμιού όταν ήταν έτοιμο και όχι μετά από κάποιο αυθαίρετο χρονικό διάστημα.

Με τη φρυγανιέρα Sunbeam, η θερμότητα που εκπέμπεται από το ίδιο το ψωμί ζεσταίνει μια διμεταλλική λωρίδα η οποία ήταν κατασκευασμένη από δύο διαφορετικά είδη μετάλλων που διαστέλλονται με διαφορετικούς ρυθμούς, καταλήγοντας να λυγίζουν προς τα πίσω για να διακόψουν τη σύνδεση και να σταματήσει η ροή του ηλεκτρισμού όταν το ψωμί ήταν έτοιμο. Και εδώ είναι το πιο έξυπνο κόλπο. Όταν το σύρμα θέρμανσης συρρικνώνεται καθώς κρυώνει, αυτό είναι που πυροδοτεί τη μηχανική αλυσιδωτή αντίδραση που ανασηκώνει το ψωμί σας.

Δείτε ακόμα: Νέα συσκευή “βάζει” μουσική στο κεφάλι σας χωρίς ακουστικά

Και αυτός ο μηχανισμός δεν φθείρεται. Υπάρχει μια μόνο βίδα κάτω από το δίσκο για τα ψίχουλα, για να ρυθμίσετε την τάση του σύρματος και από μόνη της αρκεί για να ξαναζωντανέψουν πολλές παλιές φρυγανιέρες.

Και όπως επισημαίνει η Technology Connections, το ψωμί σας γίνεται τέλειο, ανεξάρτητα από το αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, παγωμένο ή κατεψυγμένο όταν το τοποθετείτε στη συσκευή.

Αυτό καθιστά επίσης εξαιρετικά δύσκολο να κάψετε κατά λάθος το ψωμί σας, φρυγανίζοντας για πολλή ώρα. Η φρυγανιέρα Sunbeam Radiant Control, ζεσταίνει το ψωμί ακριβώς στη θερμοκρασία στην οποία ροδίζει, προτού ενεργοποιήσει ξανά τον θερμοστάτη και κλείσει.

Φυσικά όπως κάθε συσκευή, έχει και ορισμένα μειονεκτήματα έναντι άλλων σημερινών συσκευών.

Δείτε επίσης: Wearable συσκευή μετατρέπει το σώμα σας σε «βιολογική μπαταρία»!

Για παράδειγμα εάν θέλετε να φρυγανίσετε διαφορετικά αρτοσκευάσματα, όπως bagels, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο καλό, αφού ο θερμοστάτης στοχεύει στις φέτες ψωμιού.

Επιπλέον, ενώ οι φέτες τετράγωνου ψωμιού σάντουιτς φρυγανίζονται καλά, πιο χοντρές ή πιο μεγάλες σε μήκος φέτες μπορεί να μην χωράνε καν στις υποδοχές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS