ΑρχικήinetΤο Apple AR Headset έρχεται στα τέλη του 2022 με υπολογιστική ισχύ...

Το Apple AR Headset έρχεται στα τέλη του 2022 με υπολογιστική ισχύ επιπέδου Mac

Το φημολογούμενο Headset επαυξημένης πραγματικότητας (AR) της Apple, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου έτους και θα φέρει ένα ζευγάρι επεξεργαστών που θα υποστηρίζει τις προηγμένες δυνατότητές τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από έναν διακεκριμένο αναλυτή.

AR Headset

Δείτε επίσης: Η Apple θα στέλνει emergency notifications σε χρήστες που παρακολουθούνται από κυβερνήσεις

Σύμφωνα με τον Kuo, ο κύριος επεξεργαστής υψηλότερης τεχνολογίας λέγεται ότι είναι παρόμοιος με το τσιπ M1 που παρουσίασε η Apple για το πρώτο της σετ Apple silicon Mac πέρυσι, ενώ ένας επεξεργαστής χαμηλότερης τεχνολογίας θα διαχειρίζεται τις πτυχές της συσκευής που σχετίζονται με τους αισθητήρες.

Ο Kuo λέει ότι το αρχικό AR Headset θα μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί σε Mac ή iPhone και η Apple σκοπεύει να υποστηρίξει μια «πλήρη γκάμα εφαρμογών» με στόχο την αντικατάσταση του ‌iPhone‌ εντός δέκα ετών.

“Προβλέπουμε ότι τα ακουστικά AR της Apple που θα κυκλοφορήσουν το 4ο τρίμηνο του 2022, θα είναι εξοπλισμένα με δύο επεξεργαστές. Ο επεξεργαστής ανώτερης τεχνολογίας θα έχει παρόμοια υπολογιστική ισχύ με τον M1 για Mac, ενώ ο επεξεργαστής κατώτερης τεχνολογίας θα είναι υπεύθυνος για εργασίες που έχουν να κάνουν με τους αισθητήρες”, δήλωσε ο Kuo.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Εξοπλίζει τον στρατό των ΗΠΑ με 120,000 AR headsets βάσει νέου συμβολαίου

apple

Ο σχεδιασμός της μονάδας διαχείρισης ενέργειας (PMU) του επεξεργαστή προηγμένης τεχνολογίας, είναι παρόμοιος με αυτόν του M1, επειδή έχει το ίδιο επίπεδο υπολογιστικής ισχύος με τον M1.

Εκτός από το AR, ο Kuo λέει ότι τα ακουστικά θα μπορούν επίσης να υποστηρίζουν εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας (VR), χάρη σε ένα ζευγάρι οθονών 4K Micro OLED από τη Sony, οι οποίες απαιτούν την υπολογιστική δύναμη ενός τσιπ τύπου M1.

Το AR Headset της Apple απαιτεί ξεχωριστό επεξεργαστή, καθώς η υπολογιστική ισχύς του αισθητήρα είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή του iPhone. Για παράδειγμα, το σετ μικροφώνου-ακουστικού AR απαιτεί τουλάχιστον 6-8 οπτικές μονάδες για την ταυτόχρονη παροχή συνεχών υπηρεσιών AR με προβολή βίντεο στους χρήστες. Συγκριτικά, ένα iPhone απαιτεί μέχρι και 3 οπτικές μονάδες που λειτουργούν ταυτόχρονα και δεν απαιτεί συνεχή υπολογισμό.

Δείτε επίσης: Η Apple παλεύει να φτιάξει αρκετά iPhone/iPad για τα Χριστούγεννα (Ασία)

Την περασμένη εβδομάδα, ο Kuo είπε ότι τόσο τα επερχόμενα ακουστικά όσο και το iPhone 14 που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, θα υποστηρίζουν την τεχνολογία Wi-Fi 6E, η οποία προσφέρει το αυξημένο εύρος ζώνης και τις χαμηλότερες παρεμβολές που απαιτούνται για τις εμπειρίες AR και VR.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS