ΑρχικήSecurityPanasonic hacked: Η εταιρεία αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Panasonic hacked: Η εταιρεία αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Panasonic hacked: Η γνωστή ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία Panasonic αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων, αφού κάποιοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε servers στο δίκτυό της, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Δείτε επίσης: GoDaddy παραβίαση δεδομένων: Επηρεάζονται 1,2 εκατομμύρια πελάτες

Panasonic hacked
Panasonic hacked: Η εταιρεία αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Η Panasonic Corporation επιβεβαίωσε ότι μη εξουσιοδοτημένος χρήστης είχε παράνομη πρόσβαση στο δίκτυό της στις 11 Νοεμβρίου 2021“, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Η Panasonic λέει ακόμα ότι η πρόσβαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση κάποιων δεδομένων: “Μετά από εσωτερική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι εγκληματίες είχαν πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα σε έναν file server, κατά τη διάρκεια της εισβολής“.

Η εταιρεία έχει αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές και έχει λάβει μέτρα για να αποτρέψει περεταίρω πρόσβαση στο δίκτυό της.

Δείτε επίσης: IKEA κυβερνοεπίθεση: Phishing emails στόχευσαν υπαλλήλους

Panasonic παραβίαση δεδομένων
Panasonic hacked: Η εταιρεία αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Όπως προείπαμε, η Panasonic κάνει δική της έρευνα, αλλά έχει, επίσης, προσλάβει ειδικούς για τη διερεύνηση της επίθεσης και της επακόλουθης παραβίασης δεδομένων, την οποία ανέφερε ως “διαρροή” στο δελτίο τύπου. Οι ειδικοί καλούνται να ανακαλύψουν εάν τα δεδομένα που έχουν παραβιαστεί, περιλαμβάνουν και προσωπικά στοιχεία πελατών.

Η Panasonic θα ήθελε να εκφράσει την πιο ειλικρινή της συγγνώμη για οποιαδήποτε ανησυχία ή αναστάτωση προκύψει από αυτό το περιστατικό“, αναφέρει η εταιρεία μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Robinhood παραβίαση δεδομένων: Επηρεάζονται 7 εκατομμύρια πελάτες

Panasonic hacked: Πότε έγινε η παραβίαση των servers;

Αν και το δελτίο τύπου που εκδόθηκε δεν περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης, κάποια ιαπωνικά media αναφέρουν ότι οι επιτιθέμενοι είχαν πρόσβαση στους διακομιστές της Panasonic μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου.

Επιπλέον, λέγεται ότι οι εγκληματίες απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες πελατών και εργαζομένων, πριν καταφέρει η Panasοnic να εντοπίσει την κακόβουλη δραστηριότητα και την παραβίαση δεδομένων στις 11 Νοεμβρίου.

Η Panasonic δεν είναι η μοναδική μεγάλη ιαπωνική εταιρεία που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των hackers. Τα τελευταία χρόνια, γνωστές εταιρείες, όπως οι Kawasaki, NEC, Mitsubishi Electric και αμυντικοί εργολάβοι όπως οι Kobe Steel και Pasco έχουν επίσης αποκαλύψει επιθέσεις, και σε ορισμένες περιπτώσεις, παραβιάσεις δεδομένων.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS