ΑρχικήSecurityFBI: Τι πληροφορίες μας παρέχουν τα messaging apps μετά από αίτημα

FBI: Τι πληροφορίες μας παρέχουν τα messaging apps μετά από αίτημα

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια εφαρμογή ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων θα χρησιμοποιήσετε. Βέβαια, ένα πρόσφατα δημοσιευμένο έγγραφο που εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του FBI και το Τμήμα Επιχειρησιακής Τεχνολογίας καθιστά εύκολο να δούμε τι είδους πληροφορίες μπορούν να παρέχουν διάφορα messaging apps ως απάντηση σε αιτήματα για δεδομένα χρηστών.

Δείτε επίσης: FBI: Οι αγοραστές μπορεί να χάσουν πάνω από 53 εκατομμύρια δολάρια από απάτες στις διακοπές

messaging apps
FBI: Τι πληροφορίες μας παρέχουν τα messaging apps μετά από αίτημα

Το site Rolling Stone αναφέρει ότι το έγγραφο, το οποίο αποκτήθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Property of the People μέσω ενός αιτήματος FOIA, ετοιμάστηκε στις 7 Ιανουαρίου. Έχει τον τίτλο “Lawful Access” και σύμφωνα με την επικεφαλίδα του, περιγράφει την “Ικανότητα του FBl για νόμιμη πρόσβαση Ασφαλές περιεχόμενο και metadata εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.” Το έγγραφο δεν είναι διαβαθμισμένο, αλλά χαρακτηρίζεται εναλλακτικά ως “Μόνο για επίσημη χρήση”.

«Από τον Νοέμβριο του 2020, η δυνατότητα του FBI να έχει νόμιμη πρόσβαση σε ασφαλές περιεχόμενο σε κορυφαία messaging apps απεικονίζεται παρακάτω, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για προσβάσιμες πληροφορίες με βάση την ισχύουσα νομική διαδικασία», αναφέρει. “Τα δεδομένα που παρέχονται από τις εταιρείες που αναφέρονται παρακάτω, με εξαίρεση το WhatsApp, είναι στην πραγματικότητα αρχεία καταγραφής latent δεδομένων που παρέχονται στις αρχές επιβολής του νόμου σε μη πραγματικό χρόνο και ενδέχεται να επηρεάσουν τις έρευνες λόγω καθυστερήσεων παράδοσης.”

Δείτε επίσης: FBI: Προειδοποιεί για brand phishing που στοχεύει πελάτες υψηλού προφίλ

messaging apps

Ορισμένες από τις πληροφορίες που περιέχονται στο έγγραφο δεν είναι αποκαλυπτικές. Ήταν ήδη ευρέως γνωστό ότι η Apple μπορούσε να παρέχει full texts που αποστέλλονται μέσω iMessage στις αρχές επιβολής του νόμου εάν για παράδειγμα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας αυτών των μηνυμάτων στο iCloud, και ότι πολλές υπηρεσίες είναι σε θέση να συλλέγουν metadata ακόμη και αν δεν μπορούν να μοιραστούν το περιεχόμενο ενός μήνυμα.

Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα του εγγράφου είναι νέα, όπως και η παραδοχή του FBI ότι το WhatsApp είναι η μόνη δημοφιλής ασφαλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που παρέχει δεδομένα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο ως απάντηση σε αιτήματα επιβολής του νόμου. Το έγγραφο λέει:

  • Περιεχόμενο μηνύματος: Περιορισμένο*
  • Subpoena: Μπορεί να αποδώσει βασικό subscriber record
  • Δικαστική εντολή: Επιστροφή subpoena καθώς και πληροφορίες όπως αποκλεισμένοι χρήστες
  • Search Warrant: Παρέχει επαφές στο address book και στους χρήστες WhatsApp που έχουν τον στόχο στα address book contacts
  • Pen Register: Αποστέλλεται κάθε 15 λεπτά, παρέχει πηγή και προορισμό για κάθε μήνυμα

Η υποσημείωση στο πεδίο περιεχομένου μηνύματος “περιορισμένο” υποδεικνύει ότι “εάν ο στόχος χρησιμοποιεί iPhone και τα αντίγραφα ασφαλείας iCloud είναι ενεργοποιημένα, οι επιστροφές iCloud ενδέχεται να περιέχουν δεδομένα WhatsApp για να συμπεριλάβουν περιεχόμενο μηνυμάτων.”

FBI
FBI: Τι πληροφορίες μας παρέχουν τα messaging apps μετά από αίτημα

Δείτε επίσης: FBI: Οι ransomware επιθέσεις θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών

Το WhatsApp λέει στο site Rolling Stone τα εξής: «Ελέγχουμε προσεκτικά, επικυρώνουμε και απαντάμε σε αιτήματα επιβολής του νόμου βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και είμαστε σαφείς σχετικά με αυτό στον ιστότοπό μας και στις τακτικές αναφορές transparency». Λέει επίσης ότι το έγγραφο “απεικονίζει αυτό που λέγαμε – ότι οι αρχές επιβολής του νόμου δεν χρειάζεται να σπάσουν την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για την επιτυχή διερεύνηση εγκλημάτων” και επιβεβαίωσε ότι προσφέρει δεδομένα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Για μερικούς ανθρώπους, η ύπαρξη κρυπτογραφημένων επικοινωνιών από άκρο σε άκρο είναι αρκετή προστασία και ο όγκος των metadata που παρέχονται στις αρχές επιβολής του νόμου δεν έχει σημασία. Αλλά όσοι θέλουν να διατηρήσουν αυτές τις πληροφορίες ιδιωτικές – όπως οι δημοσιογράφοι που δεν θέλουν να αποκαλύψουν τις πηγές τους – τώρα έχουν μια εικόνα για τα metadata που μπορούν να μοιραστούν αυτές οι εφαρμογές με το FBI.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS