ΑρχικήSecurityEuropol - Επιχείρηση EMMA 7: 18.000 άτομα ξεπλένουν βρώμικα χρήματα

Europol – Επιχείρηση EMMA 7: 18.000 άτομα ξεπλένουν βρώμικα χρήματα

Η Europol ανακοίνωσε τη σύλληψη 1.803 money mules από τους 18.351 που εντοπίστηκαν μετά από μια διεθνή επιχείρηση καταστολής ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με την κωδική ονομασία «EMMA 7».

Europol

Δείτε επίσης: Η Europol συνδέει την ιταλική μαφία με δίκτυο κυβερνοεγκληματιών

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, αυτή ήταν η έβδομη επιχείρηση EMMA (European Money Mule Action), με την πρώτη να πραγματοποιείται το 2016.

Η επιχείρηση της Europol βασίστηκε σε μια ευρείας κλίμακας συνεργασία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου σε 27 χώρες μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου 2021.

Οι χώρες που εμπλέκονται σε αυτήν την παγκόσμια καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κολομβία, η Τσεχία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Μολδαβία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία , Σιγκαπούρη, Σλοβακική Δημοκρατία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 2,5 μηνών, 2.503 μεμονωμένες έρευνες οδήγησαν στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με το παράνομο διαδικτυακό κέρδος και τις πηγές τους.

Συνολικά, η επιχείρηση απέτρεψε εκτιμώμενες ζημίες ύψους 67,5 εκατομμυρίων ευρώ σταματώντας ή ανατρέποντας 7.000 δόλιες συναλλαγές σε 400 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι περισσότερες από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ΕΜΜΑ 7 επικεντρώθηκαν στη διεθνή διάσταση του φαινομένου του ξεπλύματος χρήματος.

Δείτε επίσης: Europol: Κατέστειλε εγκληματικό δίκτυο που προκάλεσε απώλειες €30 εκατομμυρίων

Europol

Τα money mules είναι άτομα που λαμβάνουν και μεταφέρουν χρήματα για λογαριασμό απατεώνων, βοηθώντας τους να ξεπλύνουν τα κλεμμένα ποσά με αντάλλαγμα ένα μικρό ποσό.

Δείτε επίσης: Europol: “Ξεκλειδώνει” το enrypted app Sky ECC για σύλληψη εγκληματιών-Η Sky ECC το αρνείται!

Παρόλο που τα money mules δεν συμμετέχουν στις απάτες, εξακολουθούν να αποτελούν ζωτικό κρίκο της αλυσίδας του διαδικτυακού εγκλήματος, επιτρέποντας στους χάκερ να «καθαρίσουν» τα χρήματα και να απολαύσουν τους καρπούς της κακόβουλης εργασίας τους.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS