ΑρχικήinetΕπενδυτές προς Microsoft: Ανεξάρτητη αξιολόγηση στους ισχυρισμούς σεξουαλικής παρενόχλησης

Επενδυτές προς Microsoft: Ανεξάρτητη αξιολόγηση στους ισχυρισμούς σεξουαλικής παρενόχλησης

Οι επενδυτές της Microsoft ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση μετά από τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον του Bill Gates.

σεξουαλικής παρενόχλησης

Δείτε επίσης: Το Microsoft Defender τρομάζει τους admins με false positives Emotet

Στην ετήσια συνάντηση της εταιρείας, το 78 τοις εκατό των συμμετεχόντων ψήφισαν υπέρ μιας πρότασης που υποβλήθηκε από ακτιβιστές επενδυτές Arjun Capital, η οποία ζητούσε ανεξάρτητη αξιολόγηση των διαδικασιών σεξουαλικής παρενόχλησης της εταιρείας, καθώς και δημόσια αναφορά.

Η ηγεσία της Microsoft, η οποία φέρεται να κάλεσε τους επενδυτές να απορρίψουν την πρόταση, έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις σχετικά με τον χειρισμό των ισχυρισμών σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή Bill Gates από μια πρώην υπάλληλο.

«Η πλειοψηφία των επενδυτών της Microsoft καλούν τώρα την εταιρεία να ρίξει άπλετο φως στους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση. Το γεγονός ότι τα στελέχη ανταποκρίθηκαν τόσο γρήγορα μετά την ψηφοφορία είναι μια ριζική αλλαγή σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο η Microsoft αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα στο παρελθόν», δήλωσε η Natasha Lamb, Managing Partner στην Arjuna Capital.

«Ενώ οι κατηγορίες εναντίον του Bill Gates είναι μόνο οι πιο πρόσφατες αποκαλύψεις σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα με κακή διαχείριση, είναι σημαντικό ότι η Microsoft ακούει τώρα τους μετόχους της και δεσμεύεται για διαφανή, αμερόληπτη, ανεξάρτητη αναφορά», συνέχισε ο Lamb.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε patch για Exploit σφάλματος RCE στο Microsoft Exchange

Η Microsoft έχει μια ανομοιογενή ιστορία σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στην εταιρεία.

Το 2015, η Microsoft προσέλκυσε την προσοχή όλων αφού οι υπάλληλοί της υπέβαλαν μια ομαδική αγωγή με 238 καταγγελίες ισχυριζόμενοι ότι έγιναν διακρίσεις λόγω φύλου και περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Τρία χρόνια αργότερα, η τεκμηρίωση της ομαδικής δράσης αποσφραγίστηκε αποκαλύπτοντας εκατοντάδες υποθέσεις που δεν είχαν διευθετηθεί από το HR. Η Microsoft απάντησε με δέσμευση για καλύτερη διαχείριση μελλοντικών ερευνών.

Microsoft σεξουαλικής παρενόχλησης

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, το 2019, κυκλοφόρησε ένα email thread σε όλη την εταιρεία που περιγράφει λεπτομερώς τις τρέχουσες εμπειρίες των εργαζομένων με τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Η Microsoft απάντησε με μια ακόμη δέσμευση να μεταρρυθμίσει την κουλτούρα της και να δημοσιεύσει δεδομένα εσωτερικής έρευνας.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται Microsoft MSHTML RCE bug για να κλέψουν Google και Instagram credentials

Πέρυσι, ο κ. Gates παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αφού ξεκίνησε μια έρευνα για την σχέση του με μια συνάδελφό του. Έκτοτε προέκυψαν αναφορές ότι ο κ. Gates, ο οποίος φέτος χώρισε από την επί 27 και πλέον χρόνια σύζυγό του Melinda Gates, είχε και στο παρελθόν αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Η Arjuna Capital έχει εκφράσει ανησυχίες ότι το ανεκτικό περιβάλλον για σεξουαλική παρενόχληση εμπόδιζε την Microsoft από να προσελκύει και να διατηρεί κορυφαία ταλέντα.

Πηγή πληροφοριών: cityam.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS