ΑρχικήinetΤο Earth Fund του Bezos προσφέρει άλλα 443 εκατομμύρια δολάρια για την...

Το Earth Fund του Bezos προσφέρει άλλα 443 εκατομμύρια δολάρια για την κλιματική αποκατάσταση

Ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos, ανακοίνωσε τον τελευταίο γύρο επιχορηγήσεων του Earth Fund, ύψους 443 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα δαπανηθούν κυρίως για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της γης και τις προσπάθειες για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων στις περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Bezos

Δείτε επίσης: Amazon: Θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης πακέτων στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του 2022;

Φέτος, το ταμείο έχει προσφέρει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για παρόμοιες πρωτοβουλίες. Το 2020, ο Bezos υποσχέθηκε να διοχετεύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αυτή τη δεκαετία.

Αρχικά, ο Bezos χρηματοδότησε κυρίως περιβαλλοντικές ομάδες μεγάλων επωνυμιών και συγκριτικά μεγάλους προϋπολογισμούς αντί να υποστηρίξει περισσότερους αυτόχθονες και ανθρώπους των έγχρωμων κοινοτικών ομάδων, επεσήμαναν οι επικριτές του. Άλλες επικρίσεις επικεντρώθηκαν στο πώς η Amazon, συνεχίζει να μολύνει τις γειτονιές και να εκπέμπει αυξανόμενα επίπεδα αερίων του θερμοκηπίου.

Από εκείνη την πρώιμη αντίδραση, η περιβαλλοντική δικαιοσύνη, ένα κίνημα για να σταματήσει η ρύπανση και η περιβαλλοντική υποβάθμιση, έχει γίνει μεγαλύτερο μέρος των δράσεων του Bezos Earth Fund. Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης προβλέπει 130 εκατομμύρια δολάρια για 19 διαφορετικούς οργανισμούς που κάνουν «κρίσιμο έργο για την κλιματική δικαιοσύνη».

Δείτε ακόμα: Amazon Fire TV: Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη

Earth Fund

Τα 130 εκατομμύρια δολάρια για την περιβαλλοντική δικαιοσύνη σε αυτόν τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης προορίζονται να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία Justice40 της κυβέρνησης Biden. Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, ο Biden δημιούργησε την πρωτοβουλία μέσω εκτελεστικού διατάγματος για να διασφαλίσει ότι οι «μειονεκτικές κοινότητες» λαμβάνουν το 40% των «συνολικών οφελών» των ομοσπονδιακών επενδύσεων για καθαρή ενέργεια και δράση για το κλίμα.

Η τελευταία ανακοίνωση χρηματοδότησης περιλαμβάνει επίσης 261 εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν στη διεθνή πρωτοβουλία για τη διατήρηση του 30 τοις εκατό των εδαφών και των ωκεανών της Γης έως το 2030. Θα επικεντρωθεί στη δημιουργία, επέκταση και παρακολούθηση των αποκαλούμενων «προστατευόμενων περιοχών». Σύμφωνα με το Bezos Earth Fund, οι επιχορηγήσεις θα δημιουργήσουν 11 εκατομμύρια εκτάρια πρόσφατα προστατευόμενων περιοχών στη λεκάνη του Κονγκό, όπου βρίσκεται το 70 τοις εκατό των δασών της Αφρικής. Στις Τροπικές Άνδεις, μια άλλη σημαντική δεξαμενή άνθρακα για τον πλανήτη, οι επιχορηγήσεις θα μετατρέψουν περίπου 48 εκατομμύρια εκτάρια σε προστατευόμενες περιοχές.

Δείτε επίσης: Νέο “beef” μεταξύ Musk και Bezos για τις διαστημικές πτήσεις

Το Bezos Earth Fund λέει ότι οι πρόσφατα προστατευόμενες περιοχές θα βοηθήσουν στην «διασφάλιση» των δικαιωμάτων των τοπικών κοινοτήτων σε 24 εκατομμύρια εκτάρια γης. Ξοδεύει επίσης επιπλέον 25 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει ένα νέο είδος «παγκόσμιου μηχανισμού» που θα μπορούσε να εξασφαλίσει «υποστήριξη» για τους αυτόχθονες πληθυσμούς και τις τοπικές κοινότητες. Τα δάση τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα υπό τη φροντίδα τους, δείχνει η έρευνα. Υπάρχουν επίσης επιπλέον 51 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση τοπίων στις ΗΠΑ και την Αφρική.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS