ΑρχικήinetElon Musk: Κάντε παιδιά για να μην "καταρρεύσει ο πολιτισμός"

Elon Musk: Κάντε παιδιά για να μην “καταρρεύσει ο πολιτισμός”

Κάντε παιδιά, για να μην καταρρεύσει ο πολιτισμός“: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk, προτρέπει τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα παιδιά, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων.

Elon Musk παιδιά

Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι“, είπε ο Elon Musk σε εκδήλωση της Wall Street Journal τη Δευτέρα. “Δεν μπορώ να το πω αλλιώς, δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι“, είπε.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων, τα οποία μειώνονται ακόμα περισσότερο, είναι “ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον πολιτισμό“.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk προειδοποιεί τους υπαλλήλους για πιθανή χρεοκοπία της SpaceX

Αυτές οι δηλώσεις του Musk έρχονται σε μια περίοδο, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την ανισότητα στον κόσμο κλπ.

Ο Musk πρόσθεσε ότι πάρα πολλοί “καλοί, έξυπνοι άνθρωποι” πιστεύουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στη Γη και ότι ο πληθυσμός αυξάνεται ανεξέλεγκτα.

Συμβαίνει το αντίθετο“, είπε ο Elon Musk και προέτρεψε τους ανθρώπους να εξετάσουν καλύτερα τα δεδομένα πριν πάρουν την απόφασή τους. “Αν οι άνθρωποι δεν κάνουν περισσότερα παιδιά, ο πολιτισμός θα καταρρεύσει. Θυμηθείτε τα λόγια μου“.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτός είναι ο λόγος που ο ίδιος έχει έξι παιδιά, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είπε ότι προσπαθεί να δώσει το καλό παράδειγμα, ενώ ταυτόχρονα δείχνει με πράξεις αυτά που πιστεύει και λέει.

Αναλυτές της Morgan Stanley ανέφεραν τον Ιούλιο ότι “το κίνημα για τη μη απόκτηση παιδιών λόγω των φόβων για την κλιματική αλλαγή αυξάνεται και επηρεάζει τα ποσοστά γεννήσεων πιο γρήγορα από οποιαδήποτε προηγούμενη τάση.

Δείτε επίσης: ΟΗΕ προς Musk: Έτοιμο το σχέδιο για το πώς $ 6,6 δισ. θα επιλύσουν το πρόβλημα της πείνας

ποσοστά γεννήσεων
Elon Musk: Κάντε παιδιά για να μην “καταρρεύσει ο πολιτισμός”

Για να υποστηρίξουν το επιχείρημά τους, χρησιμοποίησαν ακαδημαϊκές έρευνες αλλά και δεδομένα της Google που δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή επιταχύνει άμεσα και έμμεσα τη μείωση των ποσοστών γεννητικότητας.

Οι ερευνητές του UCLA έδειξαν ότι ο αριθμός των γεννήσεων στις ΗΠΑ μειώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών μετά από ένα περιστατικό ακραίας ζέστης, ενώ μια περσινή μελέτη στην οποία συμμετείχαν 18.000 ζευγάρια από την Κίνα έδειξε ότι η κλιματική αλλαγή, και συγκεκριμένα η σωματιδιακή ρύπανση, συσχετίστηκε με σημαντική μείωση των γεννήσεων.

Δείτε επίσης: Smartwatches για παιδιά: Ένας εφιάλτης για την ασφάλεια και το απόρρητο

Φυσικά, αν σταματήσουν όλοι να κάνουν παιδιά λόγω της κλιματικής αλλαγής ή άλλων παραγόντων, τότε η ανθρωπότητα θα πάψει τελικά να υπάρχει. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί αλλά οι περισσότεροι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη. Όπως φαίνεται ένας από αυτούς είναι και ο Elon Musk που θεωρεί ότι πρέπει να γεννιούνται περισσότερα παιδιά για να σωθεί ο πολιτισμός.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS