ΑρχικήinetΗ Meta λέει στο προσωπικό ότι μπορεί να αναβάλει την επιστροφή στο...

Η Meta λέει στο προσωπικό ότι μπορεί να αναβάλει την επιστροφή στο γραφείο

Η Meta, πρώην Facebook, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τα γραφεία της στις ΗΠΑ στις 31 Ιανουαρίου. Παράλληλα, δίνει στους υπαλλήλους την επιλογή να καθυστερήσουν την επιστροφή τους στο γραφείο κατά τρεις έως πέντε μήνες.

Δείτε επίσης: Η Meta καλείται να πουλήσει το Giphy

Meta

Το μεγαθήριο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε την Τρίτη ότι το «πρόγραμμα αναβολής επιστροφής στο γραφείο» έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους υπαλλήλους του ευελιξία όταν πρόκειται να επιστρέψουν στο γραφείο.

Τον Αύγουστο, η Meta είπε ότι σκόπευε να καθυστερήσει το σχέδιό της να επιστρέψει υπαλλήλους των ΗΠΑ στο γραφείο τους μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 λόγω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τον Covid-19.

Η Janelle Gale, αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού της Meta, είπε σε μια δήλωση ότι η Meta αναγνωρίζει ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν.

Δείτε επίσης: Το Metaverse είναι ένα δίλημμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν τον Ιανουάριο, ανυπομονούμε να προσφέρουμε μια εμπειρία γραφείου που συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια», δήλωσε η Gale.

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν», πρόσθεσε. «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε μια ποικιλία επιλογών για να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα, ώστε οι υπάλληλοί μας να μπορούν να λαμβάνουν την απόφαση για το πού θα εργαστούν».

Η Meta είπε ότι συγκεκριμένο προσωπικό θα μπορεί να ζητήσει να εργάζεται εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση, εάν είναι δυνατόν να κάνουν τη δουλειά τους μακριά από το γραφείο.

Meta

Προσαρμογή σε νέες παραλλαγές

Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για την επιστροφή στα γραφεία καθώς η μετάλλαξη Omicron Covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η Google δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα καθυστερήσει επ’ αόριστον το σχέδιο επιστροφής στα γραφεία – σκόπευε να η επιστροφή να γίνει τον Ιανουάριο του 2022.

Ο αντιπρόεδρος ασφαλείας της εταιρείας, Chris Rackow, έγραψε στο email που έστειλε στους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης ότι θα περιμένει μέχρι το νέο έτος για να εκτιμήσει πότε τα γραφεία των ΗΠΑ μπορούν να δεχτούν με ασφάλεια τους υπαλλήλους σε ένα «σταθερό, μακροπρόθεσμο εργασιακό περιβάλλον».

Δείτε επίσης: Ισχυρισμός HaptX: Η Meta αντέγραψε δική της πατέντα για το απτικό γάντι

Ο προηγούμενος στόχος της Meta ήταν να επιστρέψει τους υπαλλήλους της στα γραφεία της τον Οκτώβριο με αυστηρές απαιτήσεις εμβολιασμού και μάσκας, αλλά αυτά τα σχέδια ακυρώθηκαν.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS