ΑρχικήinetΗ Amazon κλείνει τον ιστότοπο κατάταξης ιστού Alexa.com

Η Amazon κλείνει τον ιστότοπο κατάταξης ιστού Alexa.com

Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να κλείσει το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης ιστοτόπων και εργαλείο ανάλυσης ανταγωνιστών «Alexa.com», το οποίο είναι διαθέσιμο για πάνω από 25 χρόνια.

Amazon

Δείτε επίσης: Πρόστιμο 1,28 δισ. $ στην Amazon από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ιταλίας

Η Alexa.com είναι μια θυγατρική εταιρεία της Amazon, που είναι ευρέως γνωστή για το παγκόσμιο σύστημα κατάταξής της που χρησιμοποιεί δεδομένα κίνησης ιστού από τους συνεργάτες της για να απαριθμήσει τις πιο δημοφιλείς εταιρείες Διαδικτύου.

Εκτός από το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης ιστοτόπων, το Alexa.com της Amazon προσφέρει επίσης μια πλήρη σειρά εργαλείων SEO και ανάλυσης ανταγωνιστών με συνδρομές επί πληρωμή.

Σε ένα νέο έγγραφο υποστήριξης, η Amazon λέει ότι θα διακόψει τη λειτουργία της πλατφόρμας Alexa.com τον Μάιο του 2022 και δεν θα κυκλοφορήσουν νέα μηνιαία στατιστικά στοιχεία στο μέλλον.

Δείτε ακόμα: Διακοπή σε διακομιστή Amazon προκάλεσε προβλήματα σε Netflix, Ring και παραδόσεις

Alexa.com

Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, ιδρύσαμε την Alexa Internet. Μετά από δύο δεκαετίες που σας βοηθήσαμε να βρείτε, να προσεγγίσετε και να μετατρέψετε το ψηφιακό σας κοινό, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθούμε από την Alexa.com την 1η Μαΐου 2022. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε για την έρευνα περιεχομένου, ανταγωνιστική ανάλυση, έρευνα λέξεων-κλειδιών και πολλά άλλα“, δήλωσε η εταιρεία.

Η Amazon έχει ήδη σταματήσει να προσφέρει νέες συνδρομές και οι πελάτες με υπάρχουσες συνδρομές θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της Amazon και στα εργαλεία SEO.

Οι υπάρχουσες συνδρομές θα παραμείνουν ενεργές μέχρι την 1η Μαΐου 2022 και η πρόσβαση θα ανακληθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας. Ομοίως, τα API της Amazon θα αποσυρθούν στις 8 Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε επίσης: Εάν χρησιμοποιείτε την Alexa, στις 8 Νοεμβρίου θα χάσετε μια υπηρεσία

Σύμφωνα με στοιχεία από το Semrush, που είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης ορατότητας SaaS, η οργανική επισκεψιμότητα του Alexa.com βρίσκεται σε συνεχή πτώση, επομένως είναι πιθανό η Amazon να καταργεί την υπηρεσία λόγω της σημαντικής πτώσης στη δημοτικότητά της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS