ΑρχικήinetΠεριοδικό Time: Ο Elon Musk είναι το πρόσωπο της χρονιάς

Περιοδικό Time: Ο Elon Musk είναι το πρόσωπο της χρονιάς

Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2021 του Time.

Elon Musk

Δείτε επίσης: Elon Musk: Κάντε παιδιά για να μην “καταρρεύσει ο πολιτισμός”

Ήταν λίγο εύκολη επιλογή, πραγματικά: Το 2021, η ραγδαία αύξηση των μετοχών της Tesla οδήγησε τον Musk στη θέση του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο» με ένα απόθεμα 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Και ο ίδιος ο Musk ήταν φαινομενικά παντού, δημοσίευε memes, πουλούσε τα σπίτια του για εκατοντάδες εκατομμύρια, κινούσε crypto markets με μερικά tweets και πουλούσε μετοχές της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων.

Δείτε επίσης: Ο Musk προειδοποιεί τους υπαλλήλους για πιθανή χρεοκοπία της SpaceX

«Για τη δημιουργία λύσεων σε μια υπαρξιακή κρίση, για την ενσωμάτωση των πιθανοτήτων και των κινδύνων της εποχής των τιτάνων της τεχνολογίας, για την οδήγηση των πιο τολμηρών και ανατρεπτικών μετασχηματισμών της κοινωνίας, ο Elon Musk είναι το πρόσωπο της χρονιάς για το 2021», εξήγησε το περιοδικό.

Γεννημένος στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής το 1971, ο Musk έδειξε τις δυνατότητες του από νεαρή ηλικία, κωδικοποίησε ένα βιντεοπαιχνίδι στα 12 και το πούλησε σε ένα computer magazine για 500 δολάρια. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1999, όταν η Compaq αγόρασε την Zip2, την εταιρεία που ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Kimbal, για 22 εκατομμύρια δολάρια. Αργότερα, η πώληση της PayPal στο eBay του απέφερε 180 εκατομμύρια δολάρια (ο Musk ίδρυσε την εταιρεία X.com η οποία συγχωνεύτηκε με την Confinity για να γίνει PayPal). Ακόμη και μετά από αυτές τις επιτυχίες, ο Musk δεν έμεινε ποτέ ανενεργός, επενδύοντας σχεδόν ό,τι είχε στην SpaceX και την Tesla. Σήμερα, είναι επικεφαλής και των δύο εταιρειών, και εξακολουθεί να βρίσκει χρόνο και ενέργεια για άλλα projects όπως η Neuralink και η Boring Company.

Δείτε επίσης: Elon Musk προς υπαλλήλους Tesla: Μην βιάζεστε για τις παραγγελίες

Το Time δημοσίευσε και μια μεγάλη συνέντευξη με τον ίδιο τον άνδρα και μια αρκετά περιεκτική επισκόπηση των καλών και όχι και τόσο καλών πράξεων που έκανε ο Musk φέτος.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS