ΑρχικήUpdatesΚυκλοφόρησε το iOS 15.2: Όλες οι νέες δυνατότητες και βελτιώσεις

Κυκλοφόρησε το iOS 15.2: Όλες οι νέες δυνατότητες και βελτιώσεις

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 15.2 και το iPadOS 15.2, τις δεύτερες σημαντικές ενημερώσεις για τα λειτουργικά συστήματα iOS και iPadOS 15 που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τα iOS και iPadOS 15.2 updates. Για πρόσβαση στο νέο λογισμικό, μεταβείτε στα Settings > General > Software Update. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κυκλοφορήσει η ενημέρωση σε όλους τους χρήστες.

Δείτε επίσης: Apple: Εγκαινιάζει την υποστήριξη για κλειδιά στο Apple Wallet, ξεκινώντας με έξι ξενοδοχεία

iOS 15.2 Apple

Το iOS 15.2 έρχεται με αρκετές νέες και ενδιαφέρουσες δυνατότητες:

Apple Music Voice Plan

  • Το Apple Music Voice Plan είναι ένα νέο subscription tier που σας δίνει πρόσβαση σε όλα τα τραγούδια, τα playlists και τους σταθμούς στο Apple Music, χρησιμοποιώντας το Siri.
  • Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Just Ask Siri που προτείνει μουσική με βάση το ιστορικό ακρόασης και τις προτιμήσεις σας.
  • Τέλος, το Play it Again feature σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια λίστα με τη μουσική που έχετε ακούσει πρόσφατα.
iOS 15.2 Apple

Απόρρητο

H Apple ενισχύει το απόρρητο με το App Privacy Report που βρίσκεται στις Ρυθμίσεις και σάς επιτρέπει να βλέπετε πόσο συχνά οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία, τις φωτογραφίες, την κάμερα, το μικρόφωνο, τις επαφές σας και άλλα δεδομένα, κατά τις τελευταίες επτά ημέρες.

Επιπλέον, το App Privacy Report δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε ποιες εφαρμογές έχουν “έρθει σε επαφή” με άλλα domains και πόσο πρόσφατα έγινε αυτό, κάτι που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τι κάνουν οι εφαρμογές στο παρασκήνιο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να δείτε όλα τα trackers που χρησιμοποιεί ένα site, ώστε να γνωρίζετε πού πηγαίνουν τα δεδομένα σας.

Messages

Στο iOS 15.2, η Apple ενεργοποιεί τη ρύθμιση Communication safety στα Messages, που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των παιδιών. Η λειτουργία σαρώνει εικόνες που στέλνουν ή λαμβάνουν τα παιδιά για να εντοπίσει ακατάλληλο περιεχόμενο και προειδοποιεί ότι τέτοιες φωτογραφίες μπορεί να είναι επιβλαβείς.

Το Communication safety είναι προαιρετικό, εστιάζεται στο απόρρητο και πρέπει να ενεργοποιηθεί από τους γονείς. Περιορίζεται στους λογαριασμούς των παιδιών, με την ανίχνευση να γίνεται αποκλειστικά στη συσκευή και δεν είναι ίδια με τη λειτουργία anti-CSAM της Apple.

Δείτε επίσης: WhatsApp για iOS: Δοκιμάζεται το νέο κουμπί «undo» για Status posts

iPadOS

Siri και Αναζήτηση

Η Apple προσφέρει με τη νέα έκδοση iOS 15.2, περισσότερη καθοδήγηση στο Siri, το Spotlight και το Safari Search για να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο και να λάβουν βοήθεια όταν είναι απαραίτητη.

Apple Music playlist search

Το iOS 15.2 προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης τραγουδιών σε λίστες αναπαραγωγής του Apple Music.

Apple ID/Legacy Contacts

Το Digital Legacy σάς επιτρέπει να ορίσετε συγκεκριμένα άτομα ως Legacy Contacts, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο iCloud account σας και στις προσωπικές σας πληροφορίες μετά το θάνατό σας.

TV app

Το Store tab σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε, να αγοράσετε και να νοικιάσετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές και όλα αυτά γίνονται σε ένα μέρος, για μεγαλύτερη ευκολία.

Δείτε επίσης: Mac: Είναι ευάλωτα σε ιούς/malware; Χρειάζονται antivirus;

iPadOS

CarPlay

Βελτιωμένοι χάρτες για ορισμένες πόλεις στο Apple Maps με λεπτομέρειες για δρόμους, όπως στροφές, ποδηλατόδρομοι, διαβάσεις πεζών και άλλα.

Το iOS 15.2 περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες βελτιώσεις:

  • Το Hide My Email είναι διαθέσιμο στο Mail app για τους συνδρομητές iCloud+ και τους επιτρέπει τη δημιουργία μοναδικών και τυχαίων διευθύνσεων email, για να ενισχύσουν το απόρρητό τους.
  • Επίσης, το Find My app μπορεί να εντοπίσει το iPhone για έως και πέντε ώρες, όταν το τηλέφωνο βρίσκεται στο Power Reserve mode.
  • Τα Reminders και Notes έχουν επίσης, λάβει κάποιες βελτιώσεις, αφού σας επιτρέπουν τώρα να διαγράφετε ή να μετονομάζετε tags.

Τέλος, η Apple αναφέρει ότι η νέα έκδοση iOS 15.2 περιλαμβάνει κάποιες διορθώσεις σφαλμάτων για το iPhone.

Πηγή: macrumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS