ΑρχικήinetΗ Δανία δεσμεύεται για «πράσινες» πτήσεις εσωτερικού έως το 2030

Η Δανία δεσμεύεται για «πράσινες» πτήσεις εσωτερικού έως το 2030

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Mette Frederiksen, δεσμεύεται ότι οι εσωτερικές πτήσεις της χώρας θα είναι «πράσινες» μέχρι το 2030. Στο πλαίσιο της πρωτοχρονιάτικης ομιλίας της, είπε ότι «μέχρι το 2025, οι Δανοί πρέπει να έχουν την ευκαιρία να πετούν πράσινα σε μια εσωτερική διαδρομή». Πρόσθεσε ότι «το αργότερο μέχρι το 2030, πρέπει να είμαστε σε θέση να πετάμε εντελώς πράσινα όταν πετάμε στο εσωτερικό στη Δανία». Ήταν μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης της πολιτικού να σκληρύνει τα μέτρα κατά των ρύπων και να ξεκινήσει την πράσινη μετάβαση της χώρας.

Δείτε επίσης: Η NASA αγόρασε πρόσθετες πτήσεις μεταφοράς πληρώματος από την SpaceX

Δανία

Δείτε επίσης: Νέο “beef” μεταξύ Musk και Bezos για τις διαστημικές πτήσεις

Υπάρχουν, ωστόσο, λόγοι ανησυχίας ότι μπορεί να επιτευχθεί μια τόσο φιλόδοξη προθεσμία, δεδομένης της έλλειψης έτοιμων εναλλακτικών λύσεων. Τα ηλεκτρικά αεροπλάνα μπορεί να μην τα καταφέρουν ποτέ και οι πτήσεις υδρογόνου, αν και είναι πολύ πιο ελπιδοφόρες, δεν είναι έτοιμες να διατεθούν στον στόλο μιας μεγάλης αεροπορικής εταιρείας. Για να μην αναφέρουμε, φυσικά, ότι μόνο το υδρογόνο που παράγεται ως αποτέλεσμα της ηλεκτρόλυσης, που τροφοδοτείται από περίσσεια ανανεώσιμης ενέργειας, μπορεί να ονομαστεί πραγματικά «πράσινο». Η EnergiWatch είπε ότι η πάγια πολιτική της Δανίας να περιμένει να καρποφορήσουν οι μαγικές τεχνολογίες δεν πρόκειται να τη βοηθήσει να εκπληρώσει τις διεθνείς της δεσμεύσεις για τις κλιματικές εκπομπές.

Δανία

Δείτε επίσης: Το νέο drone DJI FPV σας «παίρνει μαζί του» στις πτήσεις του

Βέβαια, η Δανία έχει κάνει περισσότερα βήματα από ορισμένες χώρες για να βοηθήσει στη μετάβαση προς τις τεχνολογίες μηδενικού άνθρακα. Η χώρα έχει ήδη δώσει μια σκληρή προθεσμία για να τερματίσει την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου και είναι μεγάλος παίκτης στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας. Στις αρχές του 2021, δεσμεύτηκε να κατασκευάσει ένα τεχνητό νησί που θα μπορούσε να συλλέγει και να αποθηκεύει ενέργεια από τα αιολικά πάρκα της Δανίας.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS