ΑρχικήinetΗ Intel και η AMD ετοιμάζουν μεγάλες CPU ανακοινώσεις για το CES

Η Intel και η AMD ετοιμάζουν μεγάλες CPU ανακοινώσεις για το CES

Εν όψει των συνεντεύξεων τύπου στη φετινή περικομμένη και εν μέρει εικονική CES, η AMD και η Intel ετοιμάζουν μεγάλες ανακοινώσεις CPU για την έκθεση. Η «πρεμιέρα προϊόντος» της AMD πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10am ET σήμερα, ενώ η Intel έχει μια «πρώτη ψηφιακή ζωντανή εμπειρία» προγραμματισμένη για λίγο αργότερα στη 1pm ET.

Δείτε επίσης: Intel Alder Lake CPU 12ης γενιάς: Ημερομηνία κυκλοφορίας & δυνατότητες

Intel AMD

Το tease CES της Intel επικεντρώνεται σε μία βασική προδιαγραφή, τα 5,5 GHz, η οποία αναμένεται να είναι η μέγιστη ταχύτητα ρολογιού ενίσχυσης που θα μπορεί να φτάσει η επερχόμενη CPU της. Πρόκειται για μια βελτίωση 300 MHz σε σχέση με την τρέχουσα ναυαρχίδα της εταιρείας, το Core i9-12900K, το οποίο ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και μπορεί να φτάσει σε κορυφαία ταχύτητα ρολογιού ώθησης 5,2 GHz. Το VideoCardz αναφέρει ότι ο νέος επεξεργαστής θα μπορούσε να ονομάζεται Core i9-12900KS και μπορεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του 1ου τριμήνου του 2022.

Δείτε επίσης: Οι καλύτεροι ψύκτες CPU για το AMD Ryzen 5 5600X (2021)

Εν τω μεταξύ, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD Lisa Su δεν έχει αποκαλύψει πολλά σχετικά με τις λεπτομέρειες στο δικό της tease CES. Ωστόσο, η εταιρεία αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει την επόμενη γενιά επεξεργαστών Ryzen στη φετινή έκθεση. Η AMD χρησιμοποιεί συνήθως την CES για να λανσάρει τους επεξεργαστές της που εστιάζονται σε laptop: ανακοίνωσε τη σειρά mobile Ryzen 5000 στην CES 2021 και τους επεξεργαστές Ryzen 4000 στην CES 2020. Οι βελτιώσεις που αναμένονται φέτος περιλαμβάνουν τη χρήση 3D V-Cache για αύξηση της απόδοσης κατά 15%.

Intel AMD

Δείτε επίσης: Qualcomm Snapdragon 888 Plus: Αυξάνει την απόδοση της CPU και του AI

Παρά τις επικείμενες ανακοινώσεις, είναι λιγότερο σαφές πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να μπορέσετε να αγοράσετε τις νέες CPU χάρη στη συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη chip. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel έχει προειδοποιήσει ότι η προσφορά μπορεί να είναι περιορισμένη μέχρι το 2023, ενώ η TSMC, η οποία κατασκευάζει τσιπ για την AMD, είχε προηγουμένως δηλώσει ότι οι ελλείψεις μπορεί να συνεχιστούν και την φετινή χρονιά.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS