ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΡωσικός πύραυλος μετά από μια αποτυχημένη δοκιμή επιστρέφει σήμερα στην Γη

Ρωσικός πύραυλος μετά από μια αποτυχημένη δοκιμή επιστρέφει σήμερα στην Γη

Ένας ρωσικός πύραυλος μετά από μια αποτυχημένη δορυφορική δοκιμή αναμένεται να επιστρέψει στην ατμόσφαιρα της Γης τις επόμενες ώρες.

Ρωσικός πύραυλος

Δείτε επίσης: Η NASA καθυστερεί την εκτόξευση του τηλεσκοπίου James Webb λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Ο ρωσικός πύραυλος Angara A5 εκτοξεύτηκε σε δοκιμαστική πτήση στις 21 Δεκεμβρίου από το Plesetsk Cosmodrome στη βόρεια Ρωσία. Δεν μπόρεσε να επιτύχει την καθορισμένη τροχιά του λόγω της αποτυχίας αναφλέξεως του ενισχυτή Persei του ανώτερου σταδίου.

Ο ενισχυτής των 20.000 κιλών παρέμεινε σε υποβαθμισμένη χαμηλή τροχιά και αναμένεται να κάνει ανεξέλεγκτη επανείσοδο, πιθανότατα μεταξύ 1330 UTC (7 μ.μ. IST, Τετάρτη) και 2330 UTC (5 π.μ. IST, Πέμπτη).

Ο ακριβής χρόνος ή η τοποθεσία της επανεισόδου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και το booster stage αναμένεται να χωριστεί σε μικρότερα κομμάτια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και να καεί στην ατμόσφαιρα της Γης.

Δείτε επίσης: NASA: Μπορείτε να ακούσετε τον ήχο του Γανυμήδη – παγωμένο φεγγάρι του Δία

Ρωσικός πύραυλος

Αυτή ήταν η τρίτη δοκιμαστική πτήση για το Angara A5, τον νεότερο εκτοξευτή πυραύλων της Ρωσίας. Πήρε το όνομά του από έναν ποταμό στη Σιβηρία και είναι το πρώτο όχημα εκτόξευσης βαρέων ανυψωτικών που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία από την κατάρρευση της USSR το 1991.

Αναπτύχθηκε για να μειώσει την εξάρτηση της τροχιακής εκτόξευσης της Ρωσίας από το Cosmodrome Baikonur, το οποίο βρίσκεται στο νότιο Καζακστάν σε μια περιοχή που είναι μισθωμένη στη Ρωσία.

Δείτε επίσης: NASA: Το Parker Solar Probe “άγγιξε” τον Ήλιο για πρώτη φορά

Η επόμενη πτήση για το Angara A5 έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2022, με ωφέλιμο φορτίο δορυφόρου επικοινωνίας. Οι μελλοντικές βαριές πτήσεις θα εκτοξευθούν από το νεότερο διαστημικό λιμάνι της Ρωσίας, το Vosochny, το οποίο εκτοξεύει οχήματα Soyuz μεσαίας ανύψωσης τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: theprint.in

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS