ΑρχικήHow ToΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα PS4 controller σε ένα PS5;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα PS4 controller σε ένα PS5;

Εάν έχετε στην κατοχή σας ένα Sony PlayStation 5 και πολλά controller PlayStation 4, μπορεί να αναρωτιέστε εάν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε ένα PS5; Η απάντηση είναι ναι αλλά με ορισμένες προϋποθέσεις.

controller

Δείτε επίσης: PS4 Controller: Δείτε πώς μπορείτε να το συνδέσετε με το iPhone σας

Η Sony σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε ένα controller PS4 με το PS5 σας, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για να παίξετε παιχνίδια PlayStation 4 στην ίδια την κονσόλα.

Για να παίξετε παιχνίδια PS5, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα χειριστήριο PlayStation 5 DualSense. Εάν προσπαθήσετε να παίξετε άλλο παιχνίδι, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει “Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK 4 για να παίξετε παιχνίδια PS5”.

Στις Συχνές Ερωτήσεις για το Ultimate PS5, η Sony λέει: «Τα παιχνίδια PS5 θα απαιτήσουν τη χρήση του ασύρματου ελεγκτή DualSense, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται τις καθηλωτικές νέες δυνατότητες του».

Ωστόσο, υπάρχει λύση. Εάν χρησιμοποιείτε το Remote Play για να παίξετε τα παιχνίδια σας στο PS5 μέσω ροής, μέσω άλλης συσκευής (όπως Apple TV), μπορείτε να παίξετε παιχνίδια PS5 με ένα DualShock 4 που είναι συνδεδεμένο με τη συσκευή ροής.

Δείτε ακόμα: Γιατί η αγορά ενός PlayStation 5 (PS5) γίνεται ακόμα πιο δύσκολη;

Ο ευκολότερος τρόπος για να αντιστοιχίσετε το χειριστήριο PS4 με το PS5 είναι χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Βρείτε ένα καλώδιο Micro-USB και συνδέστε το ένα άκρο στο DualShock 4 και το άλλο άκρο σε μια υποδοχή USB-A στο PS5 σας.

PS5 PS4

Πατήστε το κουμπί PlayStation στο DualShock 4 μία φορά ώστε να ενεργοποιηθεί και θα συνδεθεί αυτόματα στο PS5 σας. Μετά από αυτό, μπορείτε να αποσυνδέσετε το καλώδιο USB και να χρησιμοποιήσετε το DualShock 4 ασύρματα.

Αν θέλετε να αντιστοιχίσετε ασύρματα το DualShock 4, ενεργοποιήστε το PS5 και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αξεσουάρ Bluetooth, χρησιμοποιώντας το χειριστήριο PS5.

Στη συνέχεια, βάλτε το DualShock 4 σε λειτουργία σύζευξης. Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το χειριστήριο PS4 είναι εντελώς απενεργοποιημένο. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Κοινή χρήση και το κουμπί PlayStation στο DualShock 4 έως ότου η λυχνία στο επάνω μέρος του χειριστηρίου αρχίσει να αναβοσβήνει γρήγορα.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Κατασχέθηκαν χιλιάδες PS4 σε…φάρμα κρυπτονομισμάτων

Όταν δείτε το “DualShock 4” να εμφανίζεται στη λίστα των συσκευών Bluetooth, επισημάνετε το με το χειριστήριο PS5 και πατήστε το X.

Το χειριστήριο PS4 σας θα συνδυαστεί με το PS5 και θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παίξετε παιχνίδια PS4. Απλώς θυμηθείτε ότι θα χρειαστείτε ένα χειριστήριο PS5 για παιχνίδια PS5.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS